compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 42: nu in de bioscoop

Speelweek 42: nu in de bioscoop

Ook deze week komen er weer een heleboel nieuwe films uit: met maffiafilms, romantische komedies en kinderfilms en alles wat daar tussen zit! De film van de week is Black Mass.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Black Mass gaat over Jimmy 'Whitey' Bulger. Hij was een van de meest gewelddadige criminelen in de geschiedenis van South Boston. In zijn positie als baas van de Ierse maffia maakte hij een deal met de FBI om zo de concurrerende Italiaanse maffia dwars te zitten.

Dan twee kinderfilms. We beginnen met Phantom Boy: Leo is een 11-jarige jongen die onzichtbaar kan worden en kan vliegen. Samen met Alex, een politieagent die in een rolstoel zit, vormt hij een duo waarmee hij misdaad bestrijdt. Ze moeten New York zien te redden van de ondergang.

De tweede film past helemaal in het seizoen: De Club van Sinterklaas & De Verdwenen Schoentjes. Sinterklaas en de pieten komen er tot hun grote schrik achter dat de schoenen van de kinderen zijn verdwenen. Waar moeten nu de cadeautjes in? Misschien heeft Kornee Kwastenbroek er iets mee te maken!

We gaan verder met Marguerite: Marguerite zingt graag en vaak. Niemand durft haar te vertellen dat ze vreselijk vals zingt. Marguerite begint steeds meer in haar talent te geloven en ze begint met het organiseren van een concert. Als voorbereiding wordt ze geholpen door een oude, excentrieke operazanger.

Deze film is losjes gebaseerd op het leven van Florence Foster Jenkins.

Crimson Peak tapt uit een heel ander vaatje: De jonge schrijfster Edith Cushing (Mia Wasikowska) valt voor de charmes van Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) en de twee trouwen. Algauw blijkt dat hij iets te verbergen heeft. Samen met zijn zus probeert hij te verbergen dat hun huis bewoond wordt door mysterieuze geesten.

Regisseur Guillermo del Toro maakte eerder de klassieker Pan's Labyrinth. Ook maakte hij Hellboy.

De Nederlandse film van deze week is "Ja, Ik Wil", de nieuwe film van Kees van Nieuwkerk. Roos, gespeeld door Elise Schaap, heeft maar geen geluk in haar relaties. Als ze door verschillende van haar exen wordt uitgenodigd voor hun bruiloften neemt ze haar stagiair Daan mee. Dan ontmoet ze een aantrekkelijke arts (Thijs Römer). Is hij de ware?

Voor Ixcanul reizen we af naar "Guetemala". Maria is deel van een kleine Maya stam die leeft van de koffieteelt. Ze zal worden uitgehuwelijkt aan Ignacio maar heeft haar zinnen gezet op Pepe. Als Maria zwanger raakt, moet ze naar de stad voor medische zorg. Maria heeft altijd al gedroomd over de stad maar is dat wel de wereld waar ze wil zijn?

Ook mooi is Une Enfance. Jimmy is een jongen van 13 en woont in klein stadje. Zijn moeder is grotendeels afwezig dus Jimmy moet noodgedwongen de opvoeding van zijn broertje Kevin op zich nemen. Tijdens de zomervakantie moet hij op zoek naar de grenzen van zijn stad en van zichzelf.

Dan Sworn Virgin: Hana groeit op in een dorp in Albanië. Omdat ze niet wil leven als een onderdanige vrouw kiest ze voor een oude traditie: ze zweert maagd te blijven en te leven als een man. Als Mark reist ze naar Italië om haar zus te bezoeken.

We sluiten af met I AM Hardwell – Living the Dream. DJ Hardwell werd in 2013 uitgeroepen tot de beste DJ van de wereld. In deze documentaire zien we hoe hij dit waar probeert te maken middels een enorme tournee langs 34 wereldsteden om af te sluiten met een concert in Madison Square Garden in New York.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.