compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 25-11 t/m 1-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 45: nu in de bioscoop

Speelweek 45: nu in de bioscoop

Acht nieuwe films deze week! En het is wederom een mooie mix van allerlei films. De film van de week is Son of Saul.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Son of Saul wordt een man in Auschwitz gedwongen mee te werken aan het vermoorden van mensen in de gaskamers. Hij vindt een lichaam dat misschien van zijn zoon is en gaat op zoek naar een rabbijn om het lichaam te begraven.

Deze film draaide eerder in Cannes waarbij de pers speculeerde dat het wel eens de Gouden Palm kon gaan winnen. Die eer ging echter naar Dheepan.

Eigenlijk moet je de film gewoon gaan kijken maar anders kan je misschien laten overtuigen door deze vijf-sterren recensie!

Dan Le tout nouveau testament: God bestaat. Hij is alleen niet zo vredelievend als veel mensen denken en hij woont in België met zijn vrouw en dochter Ea. Wanneer Ea de kwaadaardige fratsen van haar vader tegen de mensheid zat is, besluit ze de sterfdata van de gehele wereldbevolking openbaar te maken. Ze vlucht de wijde wereld in en er zit voor God niets anders op dan haar achterna te gaan.

In Sleeping with Other People ontmaagden Lainey en Jake elkaar toen ze nog studeerden en komen elkaar weer tegen bij een praatgroep voor seksverslaafden. Ze besluiten een platonische vriendschap aan te gaan om zo elkaar te kunnen helpen met hun probleem. Lainey wordt gespeeld door Alison Brie en Jake wordt gespeeld door Jason Sudeikis.

He Named Me Malala is een documentaire over de jonge kinderrechtenactiviste Malala Yousafzai die in 2012 door de Taliban werd aangevallen. Ze werd door haar hoofd geschoten omdat ze zich uitsprak over educatie voor meisjes. Deze documentaire laat zien hoe Malala een wonderbaarlijke genezing doormaakt en in de jaren na de aanval zich nóg harder inzet voor gelijkheid en kinderrechten.

Voor het spannende werk moet je naar The Gift: Simon en Robyn lijken een gelukkig getrouwd stel samen. Als Simon zijn oude schoolgenoot Gordo tegenkomt krijgt Simon een reeks geschenken die een reeks gebeurtenissen in gang zetten. Simon's verleden wordt opgerakeld.

Deze film is geschreven, geproduceerd en geregisseerd door Joel Edgerton, die ook nog de rol van Gordo speelt. Hij maakt hiermee zijn debuut als regisseur.

Voor Necktie Youth gaan we naar Zuid-Afrika. Emily pleegde een jaar geleden zelfmoord, en streamde dit op internet. Om dit te proberen te vergeten, gaan Jabz en September op een joyride in een geleden Jaguar door een welvarende buitenwijk van Johannesburg, op zoek naar euforie.

Van Zuid-Afrika gaan we naar Rusland voor The Postman's white nights. Een postbode brengt de post met een boot van het vasteland naar een eiland. Hij is de schakel tussen deze twee werelden. Als de motor van zijn boot wordt gestolen en de vrouw van wie hij houdt wil verhuizen van het eiland verandert alles in zijn wereld.

Deze film won de Zilveren Leeuw op het filmfestival van Venetië in 2014.

We sluiten af met de horrorfilm The Green Inferno: Een groep Amerikaanse studenten reist af naar de Amazone om het oerwoud te redden. Ze komen erachter dat ze niet alleen zijn in het enorme bos.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.