compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 21-5 t/m 27-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 48: nieuw in de bioscoop

Speelweek 48: nieuw in de bioscoop

November loopt ten einde en op de valreep van deze maand komen er vijf nieuwe films uit: een mooie mix van drama, humor en horror. De film van de week is Horrible Bosses 2.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Horrible Bosses keren we terug naar de personages Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) en Dale (Charlie Day). Ze hebben er genoeg van om gecommandeerd te worden door hun werkgever dus beginnen ze hun eigen onderneming. Doordat ze vallen voor de gladde praatjes van een investeerder, raken ze de onderneming echter al snel kwijt. Zonder enige financiële houvast is het trio gedwongen om een plan te verzinnen waardoor ze hun onderneming weer terug krijgen.

Horrible Bosses 1 was een onverwacht groot succes dus een vervolg kon niet uitblijven.

Dan horror met Jessabelle. Als Jessabelle (Sarah Snook) een ernstig auto ongeluk krijgt, keert ze terug naar het huis waar ze haar jeugd heeft doorgebracht. Het idee is om In rust haar tijd door te brengen, Het huis verbergt echter een gekwelde geest, die erop staat om Jessabelle niet te laten vertrekken.

Van regisseur Kevin Greutert, die onder andere aan Donnie Darko en Saw heeft meegewerkt in de montage afdeling. Dit is zijn eerste film waarin hij de regie vervult.

In de laatste dagen van het IDFA festival komt er nog net een documentaire uit in de bioscopen: Om de Wereld in 50 Concerten is de nieuwste documentaire van "Hedy Honigmann". In 2013 bestond het Koninklijk Concertgebouworkest 125 jaar. Ze besloten om de wereld in 50 concerten rond te reizen, om zo hun verjaardag te vieren. Dit orkest werd op de voet gevolgd door documentairemaker Heddy Honigmann. Deze laat zien hoe het orkest de harten van mensen van verschillende culturen raakt en wat de kracht van hun muziek zelf is.

Wanneer de platzakke Amerikaan Mathias Gold in My Old Lady van zijn rijke vader een appartement in Parijs erft, reist hij naar de stad af om het te verkopen. Als hij de woning bezoekt komt hij erachter dat de voormalige vriendin van zijn vader (Maggie Smith) en haar dochter (Kristin Scott Thomas) er nog wonen. Mathias komt voor een moeilijke keuze te staan.

We sluiten af met de bijzondere film Trash: De vrienden Rafael (Rickson Tevez) en Gardo (Luis Eduardo) sorteren vuilnis in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Als ze tussen het vuilnis een portemonnee vinden, lijkt het er even op dat ze geluk hebben. Maar wanneer de politie een hoge beloning belooft aan degene die de portemonnee terugbrengt, realiseren ze dat er meer speelt. Geïntrigeerd door de hoge beloning, vertellen de twee vrienden het geheim aan Rato (Gabriel Weinstein) en besluiten ze achter de herkomst van de portemonnee te komen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.