compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 34 22-8 t/m 28-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 50: nieuw in de bioscoop

Speelweek 50: nieuw in de bioscoop

10-12-2014 Een hobbit, een schilder, een sneeuwploegchauffeur en wat houtpoppetjes. Het is een gemeleerd gezelschap in de bioscopen deze week! De film van de week is The Hobbit: The Battle Of The Five Armies.

Delen op facebook

In het laatste deel van the Hobbit trilogie lijktt alles weer fleurig. Maar niets is wat het lijkt. Smaug is uit op wraak, Thorin dwingt Bilbo tot een levensgevaarlijke taak en er liggen nog grotere gevaren op de loer. Sauron stuurt zijn orks-legioenen naar de eenzame berg en hierdoor worden de elfen, mensen en dwergen gedwongen om samen te werken. Dit zal het gevecht vormen van de vijf legers.

Daarmee is een einde gekomen aan de trilogie van The Hobbit. De eerste film kwam uit in 2012. Het tweede deel volgde een jaar later.

Dan Mr. Turner: William Turner (Timothy Spall) was een beroemde Britse kunstschilder van de 18e eeuw. Hij was voornamelijk bekend van landschapschilderingen en zeegezichten. In deze film volgen we de schilder van de start van zijn carrière tot het einde ervan. Ook ontmoeten we een aantal invloedrijke vrouwen in zijn leven, waaronder zijn minnaar Sophia Booth (Marion Bailey).

Timothy Spall won de prijs voor Beste Acteur op het Cannes Film Festival 2014.

Dan een documentaire uit Nederland. Het Nieuwe Rijksmuseum - De Film gaat over de verbouwing van het Rijksmuseum, waarbij er reikhalzend wordt uitgekeken naar de verbeteringen door de museummedewerkers, maar waarbij er tegengewerkt wordt door welstandscommissies, bouwbedrijven en de bevolking van Amsterdam.

Deze documentaire is te zien in meerdere varianten. Zo is het originele materiaal gefilmd in 2008 en opgedeeld in vier delen. Uit deze vier delen is deze film gesneden.

In Order Of Disappearance gaat over sneeuwploegchauffeur Nils (Stellan Skarsgård). Hij lijdt een rustig bestaan in Noorwegen. Totdat hij te horen krijgt dat zijn zoon aan een overdosis heroine is gestorven. Nils heeft echter zijn twijfels bij de dood van zijn zoon en gaat op onderzoek uit. Al gauw komt hij op het spoor van een lokale drugsbende, die verantwoordelijk was voor de dood van zijn zoon. Maar tijdens zijn wraakactie raakt hij verwikkeld tussen een ruzie van twee bendes.

Voor de kinderen is Emil & Ida van de Hazelhoeve (NL) een leuke film: Deugniet Emil (5) en zijn zusje Ida (3) wonen samen met hun ouders op een boerderij genaamd de Hazelhoeve in Zuid-Zweden. Emil is een erg slimme jongen en een deugniet. Dus als hij weer eens straf heeft moet hij van zijn vader naar het houtschuurtje. Hier werkt hij aan zijn houtpoppetjes.

Deze animatiefilm is gebaseerd op de kinderboekenreeks 'Emil van de Hazelhoeve' van schrijfster Astrid Lindgren.

Dan Silent Ones: De Oost-Europese Csilla zwerft met haar jonge broertje door Europa. Als ze bijkomt na een auto-ongeluk is haar broertje echter spoorloos. Ze besluit aan boord van een schip te gaan op zoek naar een beter leven. Op het schip ontmoet ze Gabor, die haar een mooie toekomst belooft.

We sluiten af met de romkom Two Night Stand: Alec en Megan leerden elkaar online leren kennen en hebben een one night stand. Deze one night stand eindigt echter in een ruzie. Dan begint er een flinke sneeuwstorm waardoor Alec en Megan opgesloten zitten in een appartement.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.