compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 11-8 t/m 17-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Speelweek 50: nu in de bioscoop

Speelweek 50: nu in de bioscoop

We hebben deze week een mooie speelweek klaar staan met veel kinderfilms en Nederlandse producties. De film van de week is Publieke Werken.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Publieke Werken is gebaseerd op het gelijknamige boek van Thomas Roosenboom.

Het is 1888 en in Amsterdam wordt er begonnen met de bouw van het nieuwe Amsterdam Centraal. Het huisje van een vioolbouwer moet voor de bouw wijken. Samen met zijn neef verzint de vioolbouwer een plan om zoveel mogelijk geld uit de situatie te halen. De foto's van de première kijk je hier!

Dan de kinderfilms, te beginnen met "Peanuts". Deze film is in Nederland ook bekend als Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film (NL).

In deze film maken de Peanuts-karakters Charlie Brown, Snoopy, Lucy en Linus hun opwachting. Charlie Brown gaat een groot avontuur aan terwijl Snoopy met zijn vliegtuig het opneemt tegen zijn rivaal De Rode Baron.

Erg mooi is Reis Naar Het Noorden (NL). De grootvader van het aristocratische meisje Sasha raakt vermist als hij op expeditie gaat naar de Noordpool. Sasha wil hem zoeken. Om dit te doen moet ze de hulp inschakelen van een groep zeemannen die een andere levensstijl hebben dan zijzelf.

Ook leuk: Dummie de Mummie en de Sfinx van Shakaba, het vervolg op de eerste succesvolle Dummie de Mummie film. Dummie beseft dat hij nooit groot zal worden en dus nooit koning. Goos wil hem helpen door op zoek te gaan naar een mysterieus beeldje: de sfinx van Shakaba. Maar waar is dat ding?

Dan de derde Mega Mindy film Mega Mindy Versus ROX: Mega Mindy en haar vrienden moeten samenwerken om de slechte Waterman te stoppen. Waterman was vroeger ook een superheld maar raakte op het slechte pad en leidt nu team ROX.

Fans van Jandino Asporaat moeten naar Bon Bini Holland. Robertico verhuurt vakantiehuizen op Curaçao zonder dat de eigenaar daar weet van heeft. Als hij een crimineel belazert vlucht hij naar Nederland. Daar ontmoet hij de mooie Noëlla wier vader een rijke zakenman is. Robertico krijgt een plan om zijn problemen op te lossen maar dan wordt hij verliefd op Noëlla.

Jandino Asporaat speelt hier meerdere rollen tegelijk. Sommige types waren eerder te zien in De Dino Show. Ook hier hebben we foto's van de première!

Dan In the Heart of the Sea, de nieuwe film van Ron Howard. De walvisvaarder Essex trekt er in 1820 op uit voor het kostbare walvistraan. Als de bemanning in het leefgebied komen van de walvissen, merken ze dat er wel één hele grote leeft. Deze walvis lijkt boos op hen te zijn, en er ontstaat een grote ramp. De gestrande bemanning zal er alles aan moeten doen om hun tocht te overleven en worden geconfronteerd met de realiteit van hun beroep.

Het waargebeurde verhaal dat in 1820 plaatsvond, was de inspiratiebron voor auteur Herman Melville die hierover het boek 'Moby Dick' schreef.

Voor Rams gaan we naar IJsland. Twee broers fokken al jarenlang prijswinnende schapen. Ze praten al zo'n veertig jaar niet met elkaar. Als de overheid hun schapen willen ruimen wegens een actie moeten ze samen in verzet komen: Gummi gebruikt zijn verstand en Kiddi zijn geweer.

We sluiten af met het spannende Krampus. Als de familie van Max ruzie krijgt tijdens Kerst raakt hij volledig het vertrouwen in het kerstfeest kwijt. Hiermee trekt hij de aandacht van Krampus, een boosaardige demon die iedereen straft die niet in Kerstmis gelooft.

Krampus is een demon afkomstig uit de folklore van de Alpengebieden. In deze regio is hij de metgezel van Sinterklaas.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.