compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 04 23-1 t/m 29-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Terry Gilliam-film komt niet uit in VS, wel in NL

Terry Gilliam-film komt niet uit in VS, wel in NL

11-5-2018 : De zeer moeizaam tot stand gekomen film The Man Who Killed Don Quixote van Terry Gilliam krijgt een nieuwe tegenslag te verduren. Distributeur Amazon zal de film - waarvan opnames al begonnen in 1998 - niet verspreiden in de Verenigde Staten. In Nederland komt de film wel uit.

Beeld uit 'The Man Who Killed Don Quixote' (c) 2018

Beeld uit 'The Man Who Killed Don Quixote' (c) 2018

Dat maken showbizz-website Variety en de Nederlandse distributeur The Searchers bekend. De reden is dat regisseur Terry Gilliam en producent Paulo Branco overhoop liggen over de rechten voor de film, nadat Branco zich terugtrok uit de film na de start van de opnames. De film zal nog wel debuteren op het filmfestival van Cannes. Ook brengt distributeur The Searchers de film op 26 juli uit in de Nederlandse bioscopen.

Deze tegenslag komt in een reeks van tegenslagen sinds het begin van de filmopnames. Onder andere door slecht weer en ziekte en dood van acteurs duurde het bijna 20 jaar voordat Gilliam de opnames kon voltooien.

The Man Who Killed Don Quixote gaat over een oude man (Jonathan Pryce) die ervan overtuigd is dat hij Don Quichot is. Hij ziet een reclamejongen (Adam Driver) aan voor zijn knecht Sancho Panza. Samen gaan ze op een wonderbaarlijke reis, waarbij realiteit en fictie door elkaar lijken te lopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.