compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > The Man Who Killed Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

avontuur, filmhuis

Pitch van The Man Who Killed Don Quixote
Jonathan Pryce (Don Quixote)
Jonathan Pryce (Don Quixote)
Delen op facebook
The Man Who Killed Don Quixote
Nederlandse première: 26-7-2018
Frankrijk, Groot-Brittannië, Portugal, Spanje, 2018, 132 min,
Een oude man die ervan overtuigd is dat hij Don Quichot is, ziet een reclamejongen aan voor zijn knecht Sancho Panza. Samen gaan ze op een wonderbaarlijke reis.
trailer en bijzonderheden over The Man Who Killed Don Quixote
Het heeft erg lang geduurd voor deze film het levenslicht zag. Onder andere door slecht weer, rechtszaken, ziekte en dood van acteurs duurde het bijna 20 jaar voordat Gilliam de opnames kon voltooien.
Aanloop van The Man Who Killed Don Quixote
Over het moeizame scheppingsproces van deze film is een documentaire gemaakt, die eigenlijk een 'making of' had moeten worden: Lost in La Mancha (2002). De documentairemakers hadden niet kunnen voorzien dat dit nog maar het begin van een zware tocht zou worden. De cast wisselde in die 20 jaar ook geregeld, met acteurs als Jean Rochefort (die overleed), Ewan McGregor, Michael Palin, Robert Duvall, Johnny Depp en John Hurt.
BioscoopAgenda van The Man Who Killed Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote in de bioscoop

Wil je The Man Who Killed Don Quixote zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De reclamejongen Toby komt in contact met oude man (Jonathan Pryce) die ervan overtuigd is dat hij Don Quichot is en Toby zijn knecht Sancho Panza. Samen gaan ze op een wonderbaarlijke reis. Langdurig project van Terry Gilliam.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject 'Don Quixote' regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quixote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quixote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.