compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

The Man Who Killed Don Quixote

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van The Man Who Killed Don Quixote

Jonathan Pryce (Don Quixote)

Jonathan Pryce (Don Quixote)

Delen op facebook
The Man Who Killed Don Quixote
Nederlandse première: 26-7-2018
Frankrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, 2018, 132 min,

Een oude man die ervan overtuigd is dat hij Don Quichot is, ziet een reclamejongen aan voor zijn knecht Sancho Panza. Samen gaan ze op een wonderbaarlijke reis.

Bekijk bij:

The Man Who Killed Don Quixote trailer en bijzonderheden

Het heeft erg lang geduurd voor deze film het levenslicht zag. Onder andere door slecht weer, rechtszaken, ziekte en dood van acteurs duurde het bijna 20 jaar voordat Gilliam de opnames kon voltooien.

Trailer van The Man Who Killed Don QuixoteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film The Man Who Killed Don Quixotehttps://i1.ytimg.com/vi/M7ZwnlAlTP0/hqdefault.jpg2018-06-07
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Over het moeizame scheppingsproces van deze film is een documentaire gemaakt, die eigenlijk een 'making of' had moeten worden: Lost in La Mancha (2002). De documentairemakers hadden niet kunnen voorzien dat dit nog maar het begin van een zware tocht zou worden. De cast wisselde in die 20 jaar ook geregeld, met acteurs als Jean Rochefort (die overleed), Ewan McGregor, Michael Palin, Robert Duvall, Johnny Depp en John Hurt.

The Man Who Killed Don Quixote - Bioscopen, Tijden & Tickets

The Man Who Killed Don Quixote in de bioscoop

Wil je The Man Who Killed Don Quixote zien? Koop of huur de film hier:De reclamejongen Toby komt in contact met oude man (Jonathan Pryce) die ervan overtuigd is dat hij Don Quichot is en Toby zijn knecht Sancho Panza. Samen gaan ze op een wonderbaarlijke reis. Langdurig project van Terry Gilliam.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Ooit was Toby (Adam Driver) een ambitieuze, idealistische student die in een Spaans dorpje zijn afstudeerproject 'Don Quixote' regisseerde. Vandaag is hij een gevierde, maar verwaande filmmaker. Wanneer hij na vele jaren terugkeert naar Spanje, ontmoet hij de oude man die ooit de rol van Don Quixote speelde. Maar de man waant zich nog steeds Don Quixote en ziet in Toby zijn trouwe volgeling Sancho Panza. Het duo begint aan een bizarre tocht en langzaam wordt Toby meegezogen in een wereld van illusie waarin hij dromen en realiteit niet meer van elkaar kan onderscheiden.

Productiemaatschappij: Alacran Pictures, Amazon Studios, Entre chien et loup, Eurimages (with the participation of), Movistar+ (with the participation of), Proximus (co-production), Recorded Picture Company (RPC) (in association wit, Televisión Española (TVE) (with the participation , Tornasol Films, Ukbar Filmes, Wallimage (with the participation of)

Nieuws over The Man Who Killed Don Quixote