compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Vanaf woensdag: IDFA 2016

Vanaf woensdag: IDFA 2016

Deze woensdag begint in Amsterdam het IDFA, het International Documentary Filmfestival Amsterdam waar in totaal meer dan 300 documentaires zullen worden vertoond.

Delen op facebook
Still uit Strangers In Paradise

Still uit Strangers In Paradise

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Het filmfestival opent met "Strangers In Paradise", een film op het snijvlak van documentaire en fictie. Vluchtelingen die net zijn aangekomen in Italië krijgen les van een leraar: op het ene moment brandt hij ze af, in het volgende sluit hij hen in de armen. Dit is een film op het snijvlak van een documentaire en fictie.

Op het festival zullen ook documentaires te zien zijn die later in de bioscoop zullen verschijnen zoals De kinderen van Juf Kiet, een documentaire over juffrouw Kiet en de kinderen van haar klas. Ze geeft les aan kinderen uit alle windstreken. Ze leert hen Nederlands en men met elkaar om moet gaan.

In How to Meet a Mermaid richt de camera zich naar de zee. We volgen de verhalen van drie verschillende mensen die in, op en onder het wateroppervlak leven. De zee toont zich als vriend en vijand maar is onverschillig over onze levensvragen.

Het IDFA vindt plaats van 16 tot en met 27 november.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.