compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 9-7 t/m 15-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Voorjaarsvakantie 2015: tips voor films

Voorjaarsvakantie 2015: tips voor films

De voorjaarsvakantie komt er weer aan! BiosAgenda zet zoals ieder jaar alle filmtips voor deze vakantie op een rij, of je nu kinderen hebt of niet! Kijk de trailers in dit handige overzicht.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

In Big Hero 6 woont wonderkind Hiro Hamada (14) in de futuristische stad San Fransokyo houdt zich bezig met de ontwikkeling van robots. Als zijn broer komt te overlijden krijgt Hiro zijn robot Baymax, een hulpverlener. Als een schurk robottechniek van Hiro steelt, gaat hij samen met Baymax en zijn vrienden de strijd aan.

In de sci-fi thriller Boy 7 wordt een jongen (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) wordt midden in een drukke metro wakker. Echter is het een raadsel voor hem hoe hij daar is gekomen, waar hij vandaan komt en wie hij is. Met de hulp van voorbijganger Lara (Ella-June Henrard) probeert hij dit allemaal te achterhalen. Maar hoe meer hij te weten komt, hoe gevaarlijker het wordt voor hun beiden. Zal hij zijn leven wagen voor de waarheid?

Compleet iets anders is Fifty Shades of Grey: studente Anastasia Steele bezoekt miljardair Christian Grey voor een interview. Ze raakt onder de indruk van deze man en de twee groeien steeds dichter naar elkaar toe. Maar als Anastasia met hem wil zijn, moet ze echter wel zijn vreemde smaak accepteren.

Inherent Vice is de nieuwste film van Paul Thomas Anderson die we kennen van films als Magnolia en The Master. De film speelt zich af in 1970. De tijd van liefde, trippen en het woord groovy vormen deze periode. Detective Doc Sportello (Joaquin Phoenix) krijgt de schrik van zijn leven als zijn ex plots op de stoep staat. Zij vertelt hem een verbazingwekkend verhaal, waarin de miljardair waar ze verliefd op is een cruciale rol speelt. Als hij hierna spoorloos verdwijnt, besluit Doc dit verhaal te onderzoeken. Het belooft een wilde trip te worden.

Erg leuk is Jack Bestelt Een Broertje. De achtjarige Jack is enig kind van zijn twee moeders en wil dolgraag een broertje. Hij voelt zich namelijk eenzaam en wilt gezelschap, dus zet hij uit protest twee grote konijnenoren op die pas afgaan als hij zijn zin krijgt. Als Jack merkt dat hijzelf ook via het internet is 'besteld', komt hij op een idee. Hij kan zijn eigen broertje bestellen, en gaat op een ontdekkingstocht gevuld met indrukwekkende gebeurtenissen en rare figuren.

Ben je meer van de actie dan moet je naar Kingsman: The Secret Service. Een Brits straatschoffie (Taron Egerton) wordt gerekruteerd voor de Britse geheime dienst, onder leiding van Harry Hart (Colin Firth) . Juist op dat moment wordt de wereld bedreigd door een hacker.

"Mijn mama is in Amerika en ze heeft Buffalo Bill ontmoet (NL)" is een Franse animatie in de stijl van Kuifje: de zesjarige Jean zit vaak met de oppas thuis; zijn vader werkt lange dagen en zijn moeder is weg. Zijn buurmeisje komt aan met nieuws over zijn moeder, en aan de hand van postkaarten die hij van haar ontvangt, gebruikt hij zijn rijke fantasie om er een beeld bij te schetsen. Maar komt dit beeld wel overeen met de waarheid?

Charmant is ook Paddington, het Peruaanse knuffelbeertje Paddington reist af naar London, maar merkt dat het stadsleven eigenlijk niks voor hem is. Als hij de familie Brown ontmoet, verblijft hij bij hen en klikt het meteen. Paddington trekt echter veel aandacht, waaronder die van een dierenopzetter die hem nauw in de gaten houdt.

Dan Selma. Het is 1965 en de protesten van Afro-Amerikanen om stemrecht barsten los. Martin Luther King heeft het idee is om een protestmars van Selma tot Montgomery te gaan lopen o zo meer aandacht te krijgen voor het stemrecht van donkere mensen. Dit blijkt een moeizame en gevaarlijke onderneming.

We sluiten af met het maffe The Voices: goedzak Jerry (Ryan Reynolds) rolt pardoes in de rol van moordenaar, iets wat hij zelf nooit zou willen. Mr. Whiskers, zijn kwaadaardige kat, spoort hem aan om te moorden, terwijl zijn zachtaardige hond Bosco hem goede adviezen geeft.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.