compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 13-2 t/m 19-2
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Ze noemen me Baboe behaalt Kristal

Ze noemen me Baboe behaalt Kristal

8-1-2020 : De documentaire van Sandra Beerends Ze noemen me Baboe heeft al 10.000 bezoekers behaald, daarmee de ook meteen de Kristallen Film-status. De eerste film die in 2020 de prijs in ontvangst mag nemen. Het is een verhaal van Alima die vlucht voor een gedwongen huwelijk.

Ze noemen me Baboe behaalt Kristal

Ze noemen me Baboe behaalt Kristal

Ze noemen me Baboe gaat over het levensverhaal van de Javaanse Alima. Ze vlucht voor een gedwongen huwelijk en wordt kindermeisje in de jaren veertig bij een Nederlandse familie. In Nederland wordt ze beïnvloedt door Indonesische studenten die dromen van een onafhankelijk Indonesië.

Het gezin waar Alima werkt komt vast te zitten in een kamp door de bezettingen van Japan, zo verliest Alima haar werk. Ze ontmoet een onafhankelijk strijder, Riboet zij dromen samen van een onafhankelijk Indonesië waar vrouwen hun eigen beslissingen mogen maken. In ze noemen me Baboe concentreren ze zich op het menselijk aspect in een kantelende wereld.

Ze noemen me Baboe is geregisseerd door Sandra Beerends zij heeft jarenlang onderzoek gedaan naar het kindermeisje. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

De Kristallen Film is een initiatief van het Nederlands filmfestival en het Nederlands Filmfonds.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.