compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmsterren > Sacha Polak

Sacha Polak

Sacha Polak: films, nieuws

 
Biografie van Sacha Polak
Sacha Polak in Nieuwe tieten
Sacha Polak in Nieuwe tieten

Sacha Polak is regisseur van dramafilms, waaronder enkele korte films.

In 2006 studeerde Sacha Polak af aan de Nederlandse Film- en Televisie Academie. In hetzelfde jaar is ze haar carrière als regisseur begonnen met de korte tv-film Teer en in 2012 maakte ze haar eerste film Hemel.

Haar nieuwe film Zurich staat gepland voor 2014.
Trivia over Sacha Polak
Sacha Polak is drager van het gen BRCA1, daardoor heeft ze een sterk verhoogde kans op borstkanker. In haar documentaire Nieuwe tieten uit 2013 maakt ze een beslissing of ze haar borsten laat verwijderen. Angelina Jolie heeft hetzelfde meegemaakt in 2013. Zij heeft daarom haar borsten laten verwijderen.
Sacha Polak In het nieuws
Regisseur Frans Weisz met zijn zoon Géza op de rode loper van Het leven is vurrukkulluk in 2018 (C) Arjo Frank 2018

Frans Weisz wint Shortcutz career award

18-1-2019 De Nederlandse film- en tvregisseur Frans Weisz ontvangt morgen de career award op het Shortcutz Amsterdam Annual Awards. Hij krijgt deze prijs voor zijn bijdrage aan de Nederlandse film.

Sacha Polak in haar documentaire Nieuwe Tieten (2013)

Jan Harlan en Sacha Polak opl Shortcutz festival

16-1-2019 Filmproducent Jan Harlan en regisseur Sacha Polak zijn eregasten op de jaarlijkse awardceremonie van Shortcutz Amsterdam. Emmy-winnaar René Mioch zal de ceremonie op zondag 20 januari presenteren.

Still Take Me Somewhere Nice © 2019 IFFR

Nederlandse en Belgische film genomineerd voor award IFFR

10-1-2019 Eén Nederlandse en één Belgische film maken kans op een prijs tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in 2019. Take Me Somewhere Nice van de Nederland-Bosnische Ena Sendijarević en The Best of Dorien B. van de Belgische Anke Blondé zijn genomineerd. Voor beide films is dit de wereldpremière. Festivaldirecteur Bero Beyer maakte vandaag de nominaties van de Tiger Competition en de Big Screen Competition bekend in bioscoop KINO in Rotterdam.

Een film op het lijf van Wende geschreven

18-2-2015 19 februari komt de film Zurich uit, de nieuwe film van Sacha Polak die eerder Hemel maakte. De hoofdrol in de film wordt gespeeld door Wende Snijders. BiosAgenda.nl was tijdens de opnames van deze film aanwezig op de set en sprak met Wende Snijders, Sacha Polak en Barry Atsma.

Filmprijzen Berlijn uitgereikt

16-2-2015 In Berlijn zijn tijdens het filmfestival de prijzen uitgereikt. Naast de Gouden en Zilveren Beren was er ook Nederlands succes.

<  123  >
Laatste filmnieuws
Sacha Polak Feiten
© (c) Cinema Delicatessen
acteur, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1982
Sacha Polak is een Nederlandse regisseur. In 2006 heeft ze haar eerste korte film gemaakt en in 2012 debuteerde ze met Hemel. In 2013 maakte ze de persoonlijke documentaire Nieuwe Tieten.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
68 films in Groningen deze week
68 films in Groningen deze weekDe laatste filmvertoning in Groningen is vanavond om 23:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl