compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dirty God

Dirty God

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarSeksGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

drama, filmhuis

Pitch van Dirty God
Katherine Kelly (Lisa) en Vicky Knight (Jade)
Katherine Kelly (Lisa) en Vicky Knight (Jade)
Delen op facebook
Dirty God
Nederlandse première: 25-4-2019
België, Groot-Brittannië, Ierland, Nederland, 2019, 104 min,
Jade is een jonge moeder die ernstig is verbrand op haar gezicht, hals en armen door een zoutzuuraanval van haar ex. Ze moet met de littekens om zien te gaan en haar leven weer oppakken.
trailer en bijzonderheden over Dirty God
De atcrice van Jade (Vicky Knight) heeft zelf ook brandwonden.
Dit is de eerste Engelstalige film van regisseur Sacha Polak en het acteerdebuut van Vicky Knight.
Dirty God opende International Film Festival Rotterdam in 2019. Dit was tevens de wereldpremière.
Aanloop van Dirty God
Regisseur Sacha Polak maakte eerder de documentaire Nieuwe tieten (2013) en Hemel uit 2012.
BioscoopAgenda van Dirty God

Dirty God in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu.

Een nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak (Hemel, Zurich) over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid. Jade (Vicky Knight) woont samen met haar 2-jarige dochter bij haar moeder in een arbeiderswijk in Londen. In de bloei van haar leven heeft een wraakactie van haar ex haar achtergelaten met blijvende littekens. Het bruisende nachtleven was voor Jade en haar vriendinnen een wekelijks hoogtepunt, maar tegenwoordig wordt ze in clubs geconfronteerd met starende blikken. Hierdoor wordt ze gedwongen een herdefinitie van schoonheid te vinden. Ondanks alle pijnlijke ervaringen laat Jade zich niet uit het veld slaan, en neemt ze het besluit om de weg naar zichzelf en haar dochter terug te vinden. Dirty God vertelt een verhaal over moederschap, moed en zelfacceptatie in het Londen anno nu. Dirty God is het Engelstalige debuut van regisseur Sacha Polak. Voor de hoofdrol van Jade castte ze de 22-jarige Vicky Knight, die indruk maakt als debuterend actrice. Knight liep zelf als kind ernstige brandwonden op en werkte mee aan de film met een uitgesproken missie: “Met de film wil ik aan iedereen laten zien dat er een leven is na brandwonden, een leven dat uit meer bestaat dan alleen operaties.” Dirty God is de openingsfilms van het Internationaal Film Festival Rotterdam en is geselecteerd voor het Sundance Film Festival. Het is voor het eerst dat daar een Nederlandse film tot de hoofdcompetitie weet door te dringen.