compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Openingsavond IFFR 2019
Dirty God Fotoreportage

Openingsavond IFFR 2019

Openingsfilm 'Dirty God'

Afgelopen woensdag (23-1-2019) ging de 48e International Film Festival Rotterdam van start met de wereldpremière van Dirty God in aanwezigheid van onder anderen filmmaker Sacha Polak en actrice Vicky Knight.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Festivaldirecteur Bero Beyer en Ingrid van Engelshoven, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, hielden openingsspeeches.

Vicky Knight en Rebecca Stone, Copyright 2019 ArjoFrank Fotografie

Vicky Knight en Rebecca Stone, Copyright 2019 ArjoFrank Fotografie


In het kader van het thema 'feel IFFR' spoorde Beyer het publiek aan zich open te stellen voor de verrassende emoties die filmbeelden kunnen oproepen. „Onze emoties zijn een mentale tool die we maar al te vaak negeren om allerlei misplaatste redenen”, aldus Beyer. “Maar ons gevoel – of het nu geluk, verdriet, bezorgdheid, euforie, melancholie of rebelsheid is – geeft betekenis aan onze ervaringen. Laten we ons openstellen voor onverwachte emoties.”


De openingsfilm Dirty God van Nederlandse filmmaker Sacha Polak werd genoemd als een film die bij uitstek die onverwachte emoties oproept. In de film volgen we de jonge Londense moeder Jade (gespeeld door Vicky Knight), die na een zuuraanval haar leven weer moet oppakken terwijl ze zichzelf in de spiegel nauwelijks nog herkent.

Minister Van Engelshoven benadrukte dat film, en Dirty God in het bijzonder, ons doet inleven in de ander. „Een film laat ons toe in de wereld van zijn personages, ongeacht hun gender of huidskleur, ongeacht de plek of tijd waarin ze leven en ongeacht hun ideeën of acties. Films ontwikkelen ons empatisch vermogen en ons gevoel verbonden te zijn. Daar kan de samenleving wel wat meer van gebruiken.”

Bovendien wees de minister op het belang van talentontwikkeling: „We hebben niet alleen talent nodig, maar dat talent moet ook de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen en te experimenteren met nieuwe kunstvormen.” Ze wees daarbij op de investeringen die het kabinet heeft toegezegd aan het Nederlands Filmfonds en in filmeducatie.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.