compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 13-5 t/m 19-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart

Wolfgang Amadeus Mozart: films

 

Biografie van Wolfgang Amadeus Mozart

Het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart werd geboren in Salzburg, Oostenrijk, als zoon van componist en violist Leopold Mozart en Anna Maria Mozart. Op driejarige leeftijd keek de Mozart mee terwijl zijn zevenjarige zusje pianoles kreeg. Hij bleek plezier te scheppen in het vinden van tertsen en leerde op zijn vierde al zijn eerste menuetten, die hij foutloos kon spelen. Zijn eerste stuk schreef hij ook op deze leeftijd.

Tijdens een rondreis door Europa langs hoogwaardigheidsbekleders als Lodewijk XV en George III werd Mozart's muziek voor het eerst gepubliceerd.

In zijn thuisstad voelt Mozart zich slecht gewaardeerd. Toch was zijn opera Die Entführung aus dem Serail (opera) daar een doorslaand succes. Kort hierna trouw Mozart op 4 augustus 1782 met de zangers Constanze Weber.

In totaal schreef Mozart meer dan 600 muzikale stukken, waaronder de opera's "Don Giovanni" en Die Zauberflöte. Zijn laatste stuk was het Requiem. Wolfgang Amadeus Mozart stierf op 35-jarige leeftijd.
Laatste filmnieuws

Wolfgang Amadeus Mozart Feiten

musicus
Geboren 27-1-1756, overleden 5-12-1791
Het wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart schreef in zijn leven meer dan 600 muzikale stukken vanaf zijn vierde levensjaar. Bekende opera's van hem waren Don Giovanni en Die Zauberflöte.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+