compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Anky van Grunsven

Anky van Grunsven

Anky van Grunsven: films

 
Biografie van Anky van Grunsven
Anky van Grunsven en Salinero
© (c) horseland.com
De erelijst van Nederlands beste Amazone ooit is niet bij te houden. Haar belangrijkste prestaties waren echter die op de Olympische Spelen.

Op haar allereerste OS, in 1988, eindigden Anky en haar paard Prisco op de 26ste plek. Met het Nederlandse team bereikte ze een 5e plaats in de landenwedstrijd.

In 1992 eindigden Van Grunsven en Bonfire op de vierde plaats. Nederland won toen de Zilveren plak in de landenwedstrijd.

In 1996 wonnen Anky en Bonfire Zilver als duo en ook Zilver in de landenwedstrijd.

In 2000 won de rijdster Goud met Bonfire op de Spelen. In dit jaar won Nederland de Zilveren medaille in de landenwedstrijd.

In 2004 won Anky Olympisch Goud met Salinero en werd ze met haar team 4e in de landenwedstrijd. In 2008 won van Gurnsven opnieuw het goud op de individuele dressuur met Salinero. Met het Nederlandse team won ze zilver, achter winnaar Duitsland.

Anky van Grunsven is getrouwd met haar trainer, Sjef van Hoof. Ze hebben samen een zoon; Yannick (23-11-2004) en een dochter; Ava Eden (06-03-2007).
Laatste filmnieuws
Anky van Grunsven Feiten
acteur
Geboren 2-1-1968
De erelijst van Nederlands beste Amazone ooit is niet bij te houden. Haar belangrijkste prestaties waren echter die op de Olympische Spelen. Ze is drie keer Olympisch Kampioene.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
64 films in Maastricht deze week
64 films in Maastricht deze week64 films zijn te zien in Maastricht deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl