compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Kevin Spacey

Kevin Spacey

Kevin Spacey: films, nieuws

 

Biografie van Kevin Spacey

Kevin Spacey werd in 1959 in New Jersey geboren als de jongste in een gezin met drie kinderen. Hij groeide op tot een nogal rebelse puber die zijn zusters boomhut in brand stak en uit de militaire academie werd ontslagen wegens het slaan van een klasgenoot. Hij wist zijn rebelsheid om te zetten in goed acteerwerk en speelde een aantal jaren achter elkaar bij verschillende theatergezelschappen. Zijn eerste professionele rol was in 'Henry VI' in 1981. Een jaar later maakte hij zijn Broadway debuut in Henrik Ibsens 'Ghosts'. Hij werd snel bekend als energieke en veelzijdige acteur.

Zijn filmcarrière begon bescheiden doordat hij meer geschikt was als karakter acteur dan als hoofdpersonage. Hij werd bekend door zijn rol als Mel Profitt in de tv serie 'Wiseguy'. Dit was het begin van een opeenvolging van donkere, manipulatieve karakters in onder andere Glengarry Glen Ross, Swimming with Sharks en natuurlijk The Usual Suspects (1995). Voor zijn rol in de laatstgenoemde film ontving hij een Oscar. In hetzelfde jaar verscheen hij in David Finchers Se7en. In 1999 speelde hij zijn legendarische rol in American Beauty.

In 2003 maakte Spacey een grotere stap terug naar het theater. Hij werd de regisseur van The Old Vic Theatre Company. Zijn eerste productie was het toneelstuk Cloaca door de Nederlandse scriptschrijfster Maria Goos, waarvan later ook de film verscheen.

Trivia over Kevin Spacey

Kevin Spacey probeert zo weinig mogelijk van zijn privéleven los te laten om zijn personages zo geloofwaardig mogelijk over te laten komen.

Spencer Tracy, Henry Fonda, James Stewart, Jack Lemmon, Al Pacino en Jason Robards zijn Spaceys idolen.

Spacey zegt dat zijn acteerwerk in American Beauty was geïnspireerd door Jack Lemmons rol in The Apartment.

Kevin Spacey In het nieuws

Baby Driver © 2016 CTM

Recensie Baby Driver

'Ultiem vermaak'

28-6-2017 Vier jaar na The World’s End is Edgar Wright terug met een stijlvolle hommage aan de achtervolgingsfilm: Baby Driver.

SHORT 93: The Ventriloquist

Array

23-7-2012 In de short van deze week zien we een beroemde acteur. Kevin Spacey speelt een sterke rol in The Ventriloquist. De regie is van Benjamin Leavitt.

Laatste filmnieuws

Kevin Spacey Feiten

acteur, producent, regisseur, stemacteur
Geboren 26-7-1959
Kevin Spacey is een energieke acteur die vooral veel wordt gecast als vertolker van donkere, manipulatieve personen. Hij brak door met The Usual Suspects.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

51 films in Nijmegen deze week

51 films in Nijmegen deze week51 films zijn te zien in Nijmegen deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl