compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Michiel van Erp

Michiel van Erp

Michiel van Erp: films, nieuws

 

Biografie van Michiel van Erp

Michiel van Erp studeerde af als ingenieur industriŽle vormgever aan de TU in Delft en na vier jaar als acteur te hebben gewerkt begint hij in 1992 documentaires te maken voor de VPRO en de VARA.

Voor deze laatste omroep maakte hij vanaf 1996 verschillende documentaire reeksen onder de noemer Lang Leve... Hiervoor won hij nationale en internationale prijzen. Ook maakte hij films over de Zangeres Zonder Naam (Vergeet Mij Niet-2002), over de uitvaart van Prins Claus (Op Handen Gedragen-2003) en over de schrijfster Connie Palmen (Op zoek naar de Heilige Tijd-2005).

Van Erp debuteerde bij de Mug als theaterregisseur in 2001 met de voorstelling Mexico, the paradise in me, in 2002 volgde Tourist en in 2005 Brak.

Michiel van Erp In het nieuws

Beeld uit 'I Am A Woman Now' (c) 2011

Speelfilmdebuut Michiel van Erp tijdens Filmnacht

Array

20-7-2018 Het speelfilmdebuut Niemand in de stad van de Nederlandse documentairemaker Michiel van Erp beleeft zijn feestelijke premiŤre op vrijdag 28 september. Dit gebeurt tijdens de 3e editie van de Nederlandse Filmnacht in bioscopen in 10 Nederlandse steden.

Chris Peters, Jonas Smulders, Minne Koole en Michiel van Erp, (c) Maarten De Groot

Michiel van Erp maakt speelfilm

Array

18-4-2017 Michiel van Erp kennen we al vijfentwintig jaar als documentairemaker. Nu is bekend geworden dat hij voor het eerst een speelfilm gaat maken: Niemand in de stad.

Regisseur Michiel van Erp koninklijk onderscheden

Array

5-9-2016 Michiel van Erp heeft een koninklijke onderscheiding gekregen. De regisseur van onder andere Pretpark Nederland mag zich nu Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw noemen.

Michiel van Erp (c) De Familie

Michiel van Erp maakt docu over MH17

Array

26-1-2015 Michiel van Erp gaat een film maken over vlucht MH17, het vliegtuig van Malaysia Airlines dat boven Oekraine werd neergeschoten. Dat is vandaag bekend geworden.

Film debuut voor Michiel van Erp

Array

29-10-2014 Michiel van Erp zal met de film Niemand in de stad zijn regiedebuut voor het witte scherm maken. Hij is voornamelijk bekend van zijn documentaires. De boekverfilming van auteur Phillip Huff moet in 2016 in de bios te zien zijn.

<  12  >
Laatste filmnieuws

Michiel van Erp Feiten

acteur, producent, regisseur, scenarioschrijver
Geboren 1963
Michiel van Erp studeerde af als ingenieur industriŽle vormgever aan de TU in Delft en na vier jaar als acteur te hebben gewerkt begint hij in 1992 documentaires te maken voor de VPRO en de VARA. Hij is nu theaterregisseur bij de Mug.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

66 films in Nijmegen deze week

66 films in Nijmegen deze weekDe laatste filmvertoning in Nijmegen is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl