compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 47 24-11 t/m 30-11
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Madonna

Madonna

Madonna: films, nieuws

 

Biografie van Madonna

Madonna is een van de invloedrijkste en langstwerkende vrouwen uit de popgeschiedenis. Al in 1982 kreeg zij een platencontract. Haar eerste hit 'Holiday' is nog steeds een klassieker.

In de loop der jaren heeft Madonna een rebels karakter opgebouwd, waarbij ze zichzelf steeds vernieuwt en controverse niet uit de weg gaat. Het Vaticaan sprak bijvoorbeeld schande van de clip van het nummer 'Like A Prayer'.

Ook heeft Madonna in verschillende films gespeeld, waaronder de musical Evita.

Madonna heeft twee kinderen, Lourdes Maria Ciccone Leon (1996) en Rocco Ritchie (2000). Naast muziek maken schrijft ze de laatste jaren ook kinderboeken.

In mei 2006 begon Madonna aan een nieuwe wereldtournee, de 'Confessions Tour'. De tour startte op 21 mei in Los Angeles en werd geprezen en verguisd vanwege zijn controversialiteit. Madonna bereed bijvoorbeeld haar dansers als paarden en liet zich aan kruis ophangen, wat vooral in verschillende Europese landen niet goed viel. Op 3 en 4 september 2006 stond de popdiva in de Amsterdam ArenA.

Een andere gebeurtenis in het leven van Madonna die veel controverse opleverde was haar adoptie van een jongetje uit Malawi, David. Madonna heeft het kindje in 2006 geadopteerd nadat zijn vader toestemming had gegeven. In de media onstonden echter al snel geruchten dat de adoptie niet volgens de normale regels was verlopen.

In 2007 schreef Madonna speciaal voor Live Earth (georganiseerd door Al Gore om de aandacht te vestigen op het wereldwijde klimaatprobleem) de ballade 'Hey You'. Op 7 juli trad de popdiva met dit nummer op in de nieuwe Wembley Arena in Londen.

Madonna's nieuwste album, waarvoor ze onder meer samenwerkte met Justin Timberlake, Timbaland en Pharrell Williams, kwam op 28 april 2008 uit. Het album heet 'Hard Candy' en werd eind maart voorafgegaan door de single '4 Minutes To Save The World'.

Madonna In het nieuws

De cast van Quiz met Dick Maas (c) Arjo Frank/BiosAgenda

Deze week in première: speelweek 12

21-3-2012 Het is weer woensdag en dat betekent dat er morgen weer nieuwe films in première gaan. Deze week zijn het er zeven. We zetten ze weer op een rij.

Madonna's regiedebuut komt eraan

14-6-2011 Madonna's debuut als regisseur, W.E., heeft een Amerikaanse distributeur gevonden. Ook zal de film over de Britse koning Edward VIII te zien zijn op het filmfestival van Venetië.

Regiedebuut Madonna op filmfestival Berlijn

Popster hoopt beter te zijn achter dan voor de camera

28-12-2007 Madonna heeft niet de meest gelukkige filmcarrière achter de rug. Hoewel haar eerste optredens in Desperately Seeking Susan en Who's That Girl? nog redelijk beoordeeld werden door de critici, kreeg haar latere werk weinig waardering.

Laatste filmnieuws

Madonna Feiten

acteur, musicus, regisseur, scenarioschrijver, stemacteur
Geboren 16-8-1958
Madonna is trendsetter, megaster en een van de artiesten die het langst in de hitlijsten te vinden zijn. Ze scoorde hits als 'Like A Prayer', 'Holiday', 'Frozen' enz.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

84 films in Den Haag deze week

84 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 21:45 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl