compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 02 13-1 t/m 19-1
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Patrick Bruel

Patrick Bruel

Patrick Bruel: films

 

Biografie van Patrick Bruel

De Franse zanger Patrick Bruel is in Nederland bekend van zijn hit 'Casser la Voix' uit 1989.

Bruel werd als Maurice Benguigui geboren in Algerije, waar zijn Franse ouders kolonisten waren. Hij trok met zijn moeder terug naar Frankrijk, waar hij in 1978 zijn eerste single maakte. Met de nummers 'Vide' en 'Jusqu'au bout' bereikte hij echter nog geen succes.

Patrick Bruel besloot zich niet alleen op muziek te richten en hij probeerde ook filmrollen te bemachtigen. In 1979 was hij te zien in "Le coup de Sirocco". Daarna leefde Bruel twee jaar lang in New York, waar hij muziek maakte.

Terug in Frankrijk speelde Bruel meerdere filmrollen en richtte hij zich vol overgave op het schrijven van nieuwe muziek. Zijn doorbraak bereikte hij in 1989 uiteindelijk met het album 'Alors regarde', waarop de nummers 'Place des grands hommes' en 'Casser la voix' staan.

Dat laatste nummer maakte van Bruel ook buiten Frankrijk een ster. Zijn tournee leidde hem door heel Europa, waarbij hij onder meer twee keer in een uitverkocht Ahoy' stond. Bruel werd een fenomeen in eigen land en hij werd vaak de Franse Bruce Springsteen genoemd.

Sinds die tijd bracht Patrick Bruel nog vier studio-albums uit, die in Frankrijk goed ontvangen werden. Ook speelde hij rollen in meer dan 30 films. In ons land is hij echter nog steeds vrijwel alleen bekend vanwege 'Casser la Voix'.

Sinds halverwege de jaren '90 speelt Patrick Bruel poker op hoog niveau. In 1998 won hij het $5,000 Limit Hold'em in de World Series of Poker. Zijn prijzengeld bedraagt tegenwoordig bijna $900.000,-.

Trivia over Patrick Bruel

Op 21 september 2004 trouwde Bruel met schrijfster Amanda Maruani. Samen hebben ze twee zonen; Oscar (19-08-2003) en Léon (28-09-2005). In november 2007 maakte Bruel hun scheiding bekend.
Laatste filmnieuws

Patrick Bruel Feiten

acteur
Geboren 14-5-1959
De Franse zanger Patrick Bruel is in Nederland bekend van zijn hit 'Casser la Voix' uit 1989. Hij is ook acteur en professioneel pokerspeler.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+