compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 3-12 t/m 9-12
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Amy Winehouse

Amy Winehouse

Amy Winehouse: films, nieuws

 

Biografie van Amy Winehouse

Amy Winehouse in Amy
Amy Winehouse in Amy
Amy Winehouse groeide op in Southgate, Noord Londen. Haar moeder is een Amerikaanse apotheker en haar vader een taxichauffeur, beiden van Joodse afkomst. Ze gingen uit elkaar toen Amy negen jaar oud was.

Aan haar jeugd bewaart ze goede herinneringen, behalve aan haar schooltijd. Ze werd een buitenbeentje genoemd, een meisje met een gezichtspiercing waar niets mee te beginnen was. Zij werd van de Sylvia Young toneelschool gestuurd omdat ze zich niet kon gedragen. Toen volgde de overplaatsing naar een meisjesschool en dat was het allerergste voor Amy. Daar zonderde zij zich af en vluchtte in de muziek.

Op de meisjesschool lag de voedingsbodem voor het album 'Frank', een goede doorsnee van wat Amy Winehouse vandaag de dag is. Qua muziek, maar ook wat haar persoonlijke leven betreft. Haar teksten zijn intens persoonlijk, maar wel scherp en met een humoristische draai. De inspiratie put zij uit zichzelf, uit haar leven.

Wat vooral opvalt in haar songs is de verpletterende eerlijkheid. Zonder blikken of blozen verhaalt ze over seks en de teleurstellingen van het leven. Dit geld ook voor haar tweede album 'Back To Black.'

De zangeres haalde inspiratie voor haar tweede album uit de muziek van meidengroepen uit de jaren '50 en '60. Met haar uitgesproken zangstem is ze genomineerd voor diverse awards en won ze onder andere de Britt award voor beste Britse zangeres.

In Nederland kreeg ze begin 2007 bekendheid met haar hit 'Rehab'. Ook kwam ze veelvuldig in het nieuws door het veelvuldig afzeggen van haar concerten en haar vermeende drank- en drugsgebruik samen met haar echtgenoot Blake Fielder-Civil.

Hij werd in november 2007 opgepakt omdat hij een barman probeerde om te kopen die in een rechtszaak tegen hem zou getuigen. Tijdens zijn periode in de gevangenis zakt Winehouse steeds verder af. Ze zegde zelfs al haar concerten voor de rest van het jaar af omdat "het zonder hem niet hetzelfde is".

De twee worden intussen vergeleken met het legendarische rock- en drugsechtpaar Sid Vicious en Nancy Spungen. Sid Vicous was de bassist van The Sex Pistols, een Britse punkband uit de jaren zeventig.

In januari 2008 verscheen er een filmpje op internet waarop te zien is hoe Amy Winehouse harddrugs gebruikt. Enkele dagen daarna verklaarde haar platenmaatschappij dat de zangeres zich opnieuw had laten opnemen in een afkickliniek.

Ook deze keer was haar verblijf daar echter maar van korte duur. Winehouse vertrok uit de kliniek om in Londen op te treden voor de Grammy Awards. Op die avond zag de zangeres er redelijk goed en helder uit. Daarna ging het echter snel weer bergafwaarts.

Amy Winehouse In het nieuws

'Noomi Rapace speelt Amy Winehouse'

6-11-2015 Er is momenteel een biopic in de maak over het leven van Amy Winehouse. Noomi Rapace wordt genoemd als hoofdrolspeler maar dit is nog niet bevestigd.

Laatste filmnieuws

Amy Winehouse Feiten

acteur
Geboren 14-9-1983, overleden 23-7-2011
Amy Winehouse groeide op in Southgate, Noord Londen. De jonge zangeres is nu een van de nieuwste Britse souljazz sensaties. Maar ze is ook bekend vanwege haar drank- en drugsmisbruik.

BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+

81 films in Rotterdam deze week

81 films in Rotterdam deze week81 films zijn te zien in Rotterdam deze week!
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl