compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 21 23-5 t/m 29-5
Film van de week!
MENU

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles)

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles)

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) filmstill

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) filmstill

Delen op facebook
Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles)
Nederlandse première: 30-3-2023
Cook Eilanden, 2022, 108 min,

In Blind Willow, Sleeping Woman krijgen een bankmedewerker, zijn vrouw en een schizofrene accountant zin in hun levens, maar daarvoor is een spraakzame reuzenkikker, een verdwaalde kat en een tsunami nodig, die helpen om Tokio te redden van een aardbeving.

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) trailer en bijzonderheden

De film is gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami.

Trailer van Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles)Bekijk de trailer en de beste filmstills van de film Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles)https://i1.ytimg.com/vi/ar3DZtGLwT8/hqdefault.jpg2023-03-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Eerdere verhalen en romans van Haruki Murakami die verfilmd werden zijn onder anderen Drive My Car (2021), Burning (2018), Noruwei no mori (2010) en All God's Children Can Dance (2007).

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) - Bioscopen, Tijden & Tickets

Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) in de bioscoop

Wil je Blind Willow, Sleeping Woman (EN subtitles) zien? Koop of huur de film hier:Een spraakzame reuzenkikker, een verdwaalde kat en een tsunami helpen een bankmedewerker, zijn vrouw en een schizofrene accountant om Tokio te redden van een aardbeving.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Betoverende film gebaseerd op de magisch-realistische verhalen van Haruki Murakami. Een jonge vrouw mag een wens doen. Een praatgrage kikker wil samen met een verlegen accountant Tokyo redden. En een melancholieke man moet plots op reis om een mysterieuze doos te bezorgen. Zijn vrouw heeft hem net verlaten en zijn kat is kwijt. Dromen sijpelen de realiteit binnen.
Murakami is een van de meest geliefde schrijvers van de hedendaagse wereldliteratuur. Zijn hoofdpersonen zijn op zoek naar hun plek in de wereld, naar verloren liefdes en de zin van het leven. En zelden gebeurt dat meeslepender, spannender en fascinerender dan in zijn verhalen. In zijn universum lopen realiteit en fantasie volkomen vanzelfsprekend in elkaar over. Er zijn prachtige speelse filosofische overpeinzingen. Katten lopen weg. Jazz staat op. Een reuzeworm veroorzaakt aardbevingen. Er wordt pasta gekookt en de oorschelpen van vrouwen blijven fascineren.
Componist/regisseur Pierre Földes besefte dat deze magisch-realistische wereld zich perfect leent voor animatie. Hij schreef zelf een scenario waarin hij zes van Murakami’s verhalen tot één geheel weeft en bedacht hiervoor een geheel eigen, unieke visuele stijl helemaal toegesneden op Murakami’s ideeënwereld. Waarop de schrijver vervolgens zijn zeer zeldzame toestemming gaf.
Földes creëerde een klein elegant wonder. De film ademt Murakami; in beeld, muziek, ritme en toon. Niet eerder raakte een film zo perfect de balans tussen existentialisme en ironie en dat vleugje absurditeit zo kenmerkend voor deze schrijver.

Productiemaatschappij: An Original Picture, Arte France Cinéma, Cinéma Defacto, Doghouse Films, MACT Productions, micro_scope, Productions l'Unite Centrale, Proton Cinema, Studio MA

Cast & Regisseur