compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 23-6 t/m 29-6
Film van de week!
MENU

Bloody Marie

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

Pitch van Bloody Marie

Susanne Wolff (Marie Wankelmut)

Susanne Wolff (Marie Wankelmut)

Delen op facebook
Bloody Marie
Nederlandse première: 28-2-2019
Nederland, 2019, 87 min,

De Wallen, Amsterdam. Marie is een aan lager wal geraakte striptekenaar, ze komt vaker in conflicten dan dat ze een strip aflevert, dan gebeurt er iets met haar buren dat ze haar leven weer in orde moet zien te krijgen.

Bekijk bij:

Cinemember

Bloody Marie trailer en bijzonderheden

De film is deels een portet van een striptekenaar zonder inspiratie, deels een occulte thriller en deels tekeningen.
Guido van Driel is van oorsprong striptekenaar en Lennert Hillege is cameraman, ze begonnen vijf jaar eerder aan dit project.

Trailer van Bloody MarieBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Bloody Mariehttps://i1.ytimg.com/vi/Dn0vOOiwOhc/hqdefault.jpg2019-01-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De Duitse actrice Susanne Wolff is bekend van Styx (2019) en van "Das Fremde in mir" (2008). De Roemeense acteur Dragoș Bucur is bekend van van Dogs (2016) en Police, Adjective (2009) en een kleine rol in Süskind (2012).
Guido van Driel regisseerde eerder De Wederopstanding van een Klootzak (2013), gebaseerd op zijn strip 'Om mekaar in Dokkum'.
Lennert Hillege was de cameraman bij "RU There" (2010, ontving Gouden Kalf daarvoor) en Beyond Wordsb (2017), hij was ook de Director of Photographie bij de film The Possession of Hannah Grace (2018). Hillege debuteert bij deze film als scenarioschrijver en regisseur.

Bloody Marie - Bioscopen, Tijden & Tickets

Bloody Marie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.

Productiemaatschappij: Bulletproof Cupid, Family Affair Films, VPRO TV

Cast & Regisseur

Nieuws over Bloody Marie