compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bloody Marie

Bloody Marie

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

actie, filmhuis

Pitch van Bloody Marie
Susanne Wolff (Marie Wankelmut)
Susanne Wolff (Marie Wankelmut)
Delen op facebook
Bloody Marie
Nederlandse première: 28-2-2019
Nederland, 2019, 87 min,
De Wallen, Amsterdam. Marie is een aan lager wal geraakte striptekenaar, ze komt vaker in conflicten dan dat ze een strip aflevert, dan gebeurt er iets met haar buren dat ze haar leven weer in orde moet zien te krijgen.
trailer en bijzonderheden over Bloody Marie
De film is deels een portet van een striptekenaar zonder inspiratie, deels een occulte thriller en deels tekeningen.
Guido van Driel is van oorsprong striptekenaar en Lennert Hillege is cameraman, ze begonnen vijf jaar eerder aan dit project.
Aanloop van Bloody Marie
De Duitse actrice Susanne Wolff is bekend van Styx (2019) en van "Das Fremde in mir" (2008). De Roemeense acteur Dragoș Bucur is bekend van van Dogs (2016) en Police, Adjective (2009) en een kleine rol in Süskind (2012).
Guido van Driel regisseerde eerder De Wederopstanding van een Klootzak (2013), gebaseerd op zijn strip 'Om mekaar in Dokkum'.
Lennert Hillege was de cameraman bij "RU There" (2010, ontving Gouden Kalf daarvoor) en Beyond Wordsb (2017), hij was ook de Director of Photographie bij de film The Possession of Hannah Grace (2018). Hillege debuteert bij deze film als scenarioschrijver en regisseur.
BioscoopAgenda van Bloody Marie

Bloody Marie in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
De ooit succesvolle striptekenares Marie Wankelmut woont op de Amsterdamse wallen. Drankzuchtig en als een ongeleid projectiel belandt ze tegenwoordig van het ene conflict in het andere. Een gruwelijk ontnuchterende gebeurtenis bij haar directe buren dwingt haar om in actie te komen en het roer om te gooien.