compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Bram Fischer

Bram Fischer

****1/2
Waardering: 4.3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAudiodescriptie beschikbaar

biografie

Pitch van Bram Fischer
Bram Fischer filmstill
Bram Fischer filmstill
Delen op facebook
Bram Fischer
Nederlandse première: 13-4-2017
Zuid-Afrika, 2017, 124 min,
Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen ANC-leden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Bram Fischer krijgt de taak om hen te verdedigen en hen te behoeden voor de doodstraf. Bram Fischer speelt zelf echter ook een rol bij het groeiende verzet in Zuid-Afrika.
trailer en bijzonderheden over Bram Fischer
Sinds 2012 heet de luchthaven van Bloemfontein Bram Fischer International Airport.

Deze film staat ook bekend onder de titel An Act Of Defiance.
Aanloop van Bram Fischer
Regisseur van dienst is Jean van de Velde, die eerder Hoe Duur was de Suiker en De Kleine Blonde Dood.
BioscoopAgenda van Bram Fischer

Bram Fischer in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Bram Fischer zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Het is 1963 en in Zuid-Afrika worden negen ANC-leden, waaronder Nelson Mandela, opgepakt. Bram Fischer krijgt de taak om hen te verdedigen en hen te behoeden voor de doodstraf. Met Peter Paul Muller als Bram Fischer.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?