compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 07 14-2 t/m 20-2
WEB | mobiel
Verliefd op Cuba
MENU
Home > Films > Broeders

Broeders

****0
Waardering: 4/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, filmhuis

Pitch van Broeders
Broeders: Achmed Akkabi (Hassan) en Walid Benmbarek (Mourad)
Broeders: Achmed Akkabi (Hassan) en Walid Benmbarek (Mourad)
Delen op facebook
Broeders
Nederlandse première: 15-2-2018
Jordanië, 2017, 93 min,
Als twee broers hun vermiste jongste broer gaan zoeken in Syrië, worden ze ongewild bij de Syrische oorlog betrokken.
trailer en bijzonderheden over Broeders
De film is niet opgenomen in Syrië, maar in buurland Jordanië.
Aanloop van Broeders
Regisseur Hanro Smitsman is onder andere bekend van Schemer uit 2010. Dit is niet de eerste film van regisseur Hanro Smitsman over jongeren die een extreme politieke kant op gaan. In 2008 maakte hij Skin, over een zoon van een Holocaust-overlevende een extreemrechtse skinhead wordt. Hoofdrolspeler Achmed Akkabi speelde eerder in de Marokkaans-Nederlandse roadmovie Rabat uit 2011.
Onze recensie
***1/20

Recensie Broeders - NFF 2017

Still uit Broeders © 2017 Corrino Drama
Deze week ging op het Nederlands Film Festival Broeders in première. In dit spannende drama moeten twee broers op zoek naar hun jongere broertje. Die is richting de Syrische grens vertrokken om te helpen in een vluchtelingenkamp - althans, dat denkt de familie. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Broeders

Broeders in de bioscoop

Wil je Broeders zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Twee Marokkaans-Nederlandse broers gaan op zoek naar hun jongste broer, die naar Syrië is afgereisd om te helpen in de oorlog maar vermist is geraakt. Langzaam maar zeker worden ook zij bij de Syrische oorlog betrokken.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
In Broeders reizen Hassan (Achmed Akkabi) en Mourad (Walid Benmbarek) naar Syrië om hun jongste broer Yasin (Bilal Wahib) te zoeken.

Wanneer Yasin El Amrani na een periode van vrijwilligerswerk in een vluchtelingenkamp in Jordanië spoorloos verdwijnt in de oorlogshel van Syrië, maakt zijn familie in Nederland zich grote zorgen. Zijn oudere broers, tegenpolen stand up-comedian Hassan en militair Mourad, besluiten hun broertje zelf op te sporen en hem mee terug te brengen. Terwijl Hassan en Mourad met minimale voorbereiding of aanknopingspunten de levensgevaarlijke tocht ondernemen, worden de broers in dit drama geconfronteerd met hun eigen vooroordelen en beperkingen. Zal dit de broers, ondanks de confrontatie met de gruwelijkheden van de oorlog, dichter bij elkaar brengen, of heeft de oorlog onherstelbare wonden geslagen? Broeders is geregisseerd door Hanro Smitsman. Het scenario is geschreven door Marc Linssen, Roeland Linssen, Alma Popeyus en Hein Schu?tz. De film is geproduceerd door Corrino Drama, in co-productie met BNNVARA en met steun van het CoBO.