compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Colette

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Colette

Keira Knightley (Colette)

Keira Knightley (Colette)

Delen op facebook
Colette
Nederlandse première: 20-12-2018
Hongarije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2018, 111 min,

Colettte gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy (Dominic West) moet ze romans schrijven onder zijn naam over een plattelandsmeisje, Claudine. De verhalen zijn een succes en Willy en Colette (Keira Knightley) worden al snel beroemd bij de Franse elite. Colette wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen.

Bekijk bij:

videoland

Colette trailer en bijzonderheden

Deze film was in 2018 genomineerd voor vier prijzen tijdens de British Independent Film Awards. Onder andere Dominic West voor beste bijrol en Andrea Flesch voor beste kostuumdesign.
Regisseur en scenarioschrijver Wash Westmoreland had het script als geschreven in 2001, maar kon de film toen nog niet maken.
Deze film ging in première tijdens het Sundance Film Festival in 2018.

Trailer van ColetteBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Colettehttps://i1.ytimg.com/vi/_WTh-yHBYkA/hqdefault.jpg2018-10-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Wash Westmoreland maakte in 2014 Still Alice en in 2006 Quinceañera.

Colette - Bioscopen, Tijden & Tickets

Colette in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.

Productiemaatschappij: BFI Film Fund, Bold Films, Killer Films, Number 9 Films

Cast & Regisseur