compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 10-10 t/m 16-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Colette

Colette

***1/20
Waardering: 3.5/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruik

biografie, drama

Pitch van Colette
Keira Knightley (Colette)
Keira Knightley (Colette)
Delen op facebook
Colette
Nederlandse première: 20-12-2018
Groot-Brittannië, Hongarije, Verenigde Staten, 2018, 111 min,
Colettte gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy (Dominic West) moet ze romans schrijven onder zijn naam over een plattelandsmeisje, Claudine. De verhalen zijn een succes en Willy en Colette (Keira Knightley) worden al snel beroemd bij de Franse elite. Colette wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen.
trailer en bijzonderheden over Colette
Deze film was in 2018 genomineerd voor vier prijzen tijdens de British Independent Film Awards. Onder andere Dominic West voor beste bijrol en Andrea Flesch voor beste kostuumdesign.
Regisseur en scenarioschrijver Wash Westmoreland had het script als geschreven in 2001, maar kon de film toen nog niet maken.
Deze film ging in première tijdens het Sundance Film Festival in 2018.
Aanloop van Colette
Wash Westmoreland maakte in 2014 Still Alice en in 2006 Quinceañera.
BioscoopAgenda van Colette

Colette in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Colette zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 34 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Colettte gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy (Dominic West) moet ze romans schrijven onder zijn naam. Colette (Keira Knightley) wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen. Deze film was voor het eerst te zien tijdens het Sundance Festival in 2018.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.