compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU

Colette

***1/20
Waardering: 3.5/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Colette

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruik

biografie, drama

Wil je Colette zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 28 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Colettte gaat over de Franse schrijfster Sidonie-Gabrielle Colette (1872-1954). Van haar man Willy (Dominic West) moet ze romans schrijven onder zijn naam. Colette (Keira Knightley) wil auteursrecht op de boeken en vecht tegen de traditionele gendernormen. Deze film was voor het eerst te zien tijdens het Sundance Festival in 2018.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Colette vertelt het fascinerende levensverhaal van één van de bekendste vrouwelijke auteurs van Frankrijk die het preutse land op zijn kop zette met haar sexy novelles over Claudine en later Gigi.

Het waargebeurde verhaal van Colette begint wanneer ze als simpel plattelandsmeisje rond 1900 als jonge bruid van de beroemde, maar berooide schrijver Henri 'Willy' Gauthier-Villars haar entree maakt in de Parijse high society. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar seksuele fantasieën, die uiteindelijk onder Willy’s naam gepubliceerd worden als de novellereeks Claudine. De sensuele verhalen zijn een hit, en Willy en Colette groeien uit tot het bekendste koppel van Frankrijk. Tot Willy haar op een dag verraadt. Keira Knightley speelt de hoofdrol in deze nieuwe film van Wash Westmoreland (Still Alice). Het scenario schreef Westmoreland samen met Richard Glatzer, zijn wijlen echtgenoot en tevens co-regisseur van Still Alice.