compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 41 14-10 t/m 20-10
Film van de week!
MENU

De vergeten krijgers

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarAngst

Pitch van De vergeten krijgers

Daniel Cordus (Zichzelf)

Daniel Cordus (Zichzelf)

Delen op facebook
De vergeten krijgers
Nederlandse première: 28-9-2017
Nederland, 2017, 74 min,

In deze documentaire wordt er aandacht besteed aan de Indo-Afrikaanse militairen die in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger hebben gediend. Hun aandeel tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt vaak vergeten.

De vergeten krijgers trailer en bijzonderheden

In de documentaire wordt Daniël Cordus gevolgd, een kleinzoon van de Afrikaanse KNIL-soldaat Cordus, die in 1837 gerekruteerd werd in Ghana. Daniël en zijn broer zijn als krijgsgevangenen te werk gesteld aan de Birmaspoorweg door de Japanners tijdens WOII. Er vielen in totaal 200 duizend doden, waarvan 15 duizend krijgsgevangenen, waarvan 3 duizend Nederlandse staatsburgers, waaronder veel Indische Nederlanders en Indo-Afrikanen, zoals Daniëls broer.

Deze documentaire zal ook in premiere gaan tijdens het Nederlands Film Festival 2017.

Trailer van De vergeten krijgersBekijk de trailer en de beste filmstills van de film De vergeten krijgershttps://i1.ytimg.com/vi/sxnbYpKSWZc/hqdefault.jpg2017-09-11
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Griselda Molemans is werkzaam als onderzoeksjournalist en documentairemaker.
In eerdere films die zich afspeelden rond de de Birmaspoorlijn zoals The Bridge on the River Kwai en Merry Christmas, Mr. Lawrence werd het beeld gecreëerd dat als het ging om Britse, Australische en Nederlandse krijgsgevangenen het alleen om Europeanen ging. Er werd geen aandacht besteed aan het grote aandeel militairen uit de toenmalige kolonies, allen Nederlandse staatsburgers, maar niet blank.

De vergeten krijgers - Bioscopen, Tijden & Tickets

De vergeten krijgers in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je De vergeten krijgers zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In deze documentaire wordt er aandacht besteed aan de Indo-Afrikaanse militairen die in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger hebben gediend. Hun aandeel tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt vaak vergeten.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De vergeten krijgers belicht de onbekende geschiedenis van de Indo-Afrikaanse militairen die in de kolonie Nederlands-Indië voor 'Koningin, volk en vaderland' vochten.

In de documentaire wordt Daniël Cordus gevolgd, een kleinzoon van de Afrikaanse KNIL-soldaat Cordus. Onder deze Nederlandse achternaam werd stamvader Cordus in 1837 ingeschreven voor het KNIL in kasteel Elmina, Ghana. Honderd jaar later wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog de pas 19-jarige Daniël Cordus samen met zijn twee broers als krijgsgevangenen aan de beruchte Birmaspoorweg tewerkgesteld door de Japanse bezetter. Daniël strijdt sinds zijn gedwongen komst naar Nederland voor eerherstel van alle Indo-Afrikanen die voor de Nederlandse vlag gestorven zijn. Zeventig jaar na zijn krijgsgevangenschap keert hij voor het eerst terug naar Birma om afscheid te nemen van zijn broer Jan die op het ereveld in Thanbyuzayat rust. De vergeten krijgers is geselecteerd voor het Nederlands Film Festival in Utrecht en gaat daar op 24 september in première. Vanaf 28 september gaat De vergeten krijgers in aanwezigheid van de regisseur op tour langs verschillende filmtheaters in Nederland en kan de documentaire online via Picl.nl bekeken worden.

Productiemaatschappij: Full Color Entertainment, Quasar Docs

Cast & Regisseur