compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Dear Comrades

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Dear Comrades

Dear Comrades filmstill

Dear Comrades filmstill

Delen op facebook
Dear Comrades
Nederlandse première: 9-9-2021
Russische Federatie, 2020, 116 min,

In Dear Comrades is het Novocherkassk, Sovjet Unie, 1962. Partijbestuurster Ljoedmila is overtuigd Stalinist en moet het rijmen dat wanneer een staking van arbeiders hardhandig wordt neergeslagen. Na het bloedbad ontdekt ze dat haar dochter verdween is. Ze gaat op zoek naar haar dochter.

Bekijk bij:

Cinemember

Dear Comrades trailer en bijzonderheden

Officiële inzending van Rusland voor de categorie 'Best International Feature Film' van de 93e Academy Awards in 2021.

Trailer van Dear ComradesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Dear Comradeshttps://i1.ytimg.com/vi/nwtRwiJehoE/hqdefault.jpg2021-02-03
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Andrei Konchalovsky maakte eerder House of Fools (2002) en Oom Vanja (1970).
Actrice Yuliya Vysotskaya was eerder te zien in Paradise (2016) en House of Fools (2002).

Dear Comrades - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dear Comrades in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Dear Comrades zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

Als de communistische regering in 1962 de voedselprijzen verhoogt, gaan de opstandige arbeiders uit het kleine industriestadje Novocherkassk in staking. Het bloedbad dat dan volgt, wordt gezien door de ogen van een vrome partijactivist.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Lyuda is een lokale partijbestuurder in Novotsjerkassk, een stad in het zuiden van de Sovjet-Unie. Ze is een trouw communist die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht voor de ideologie van Stalin. Wanneer een arbeidersstaking in de plaatselijke fabriek dreigt, pleit Lyuda voor een hard optreden om het verzet de kop in te drukken. Maar de demonstratie is onvermijdelijk en ook haar opstandige dochter kiest de kant van de arbeiders. De bijeenkomst wordt door de autoriteiten hard neergeslagen. Lyuda is getuige van het bloedbad en de paniek en komt tot het gruwelijke besef dat haar dochter mogelijk is omgekomen. Haar wereldbeeld kantelt. Ondanks de blokkade van de stad, de massale arrestaties en de pogingen van de autoriteiten om het bloedbad te verdoezelen, gaat ze wanhopig op zoek naar haar dochter. Het verhaal van de aangrijpende Russische film Dear Comrades van Andrei Konchalovsky is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen. Een geschiedenis die jarenlang in de doofpot werd gestopt. De in prachtig zwart-wit beelden geschoten film werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de speciale juryprijs en is verkozen als de Oscar-inzending voor Rusland.

Productiemaatschappij: Production Center of Andrei Konchalovsky