compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Detroit

Detroit

***1/20
Waardering: 3.8/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

drama, historie, thriller

Pitch van Detroit
Detroit: John Boyega
Detroit: John Boyega
Delen op facebook
Detroit
Nederlandse première: 28-9-2017
Verenigde Staten, 2017, 143 min,
1967. Detroit. Er breken enorme rellen uit, gedreven door rassenverschillen. Tijdens deze volksopstand worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de politie. Een beveiliger wordt door de blanke betrokkenen aangezien voor de moordenaar.
trailer en bijzonderheden over Detroit
Deze film is gebaseerd op ware gebeurtenissen, de zogenaamde ‘12th Street rellen’.
Aanloop van Detroit
Deze film is geregisseerd door Kathryn Bigelow, bekend van Zero Dark Thirty en The Hurt Locker.
Onze recensie
****0

Recensie Detroit

Still uit Detroit
In het op ware gebeurtenissen gebaseerde Detroit brengt Oscarwinnares Kathryn Bigelow de rassenrellen van de jaren ‘60 in beeld aan de hand van een gruwelijk incident in het Algiers Motel in 1967. ...lees de volledige recensie
BioscoopAgenda van Detroit

Detroit in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Detroit zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 16 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1967. Detroit. Er breken enorme rellen uit, gedreven door rassenverschillen. Tijdens deze volksopstand worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de politie. Van de regisseur van Zero Dark Thirty.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden.

Detroit is de nieuwste film van de veelgeprezen Oscar winnares Kathryn Bigelow ( Zero Dark Thirty, The Hurt Locker). Geheel in de stijl van de regisseuse is Detroit een indrukwekkende film gebaseerd op ware gebeurtenissen. De film speelt zich af tijdens de door rassenverschillen gedreven ‘12th Street rellen’ die de stad Detroit in de zomer van 1967 in de ban hielden. Tijdens één van de grootste en meest dodelijke volksopstanden uit de geschiedenis kwamen destijds 43 mensen om, 189 raakten gewond en maar liefst 7200 werden gearresteerd.De film Detroit zoomt in op één specifiek incident dat tijdens de rellen plaatsvond in het Algiers Motel. Daar worden drie Afro-Amerikaanse burgers doodgeschoten door de (blanke) politie van Detroit, de staatspolitie en leden van de National Guard. Star Wars-acteur John Boyega speelt de Afro-Amerikaanse beveiliger Melvin Dismukes. Hij raakt bij het incident betrokken en lijkt geheel machteloos wanneer hij door de blanke betrokkenen wordt aangewezen als de moordenaar.