compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 16-1 t/m 22-1
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Dodgeball

Dodgeball

***1/20
Waardering: 3.3/5

A True Underdog Story

Voor alle leeftijden

Pitch van Dodgeball

Ben Stiller (White Goodman) en Christine Taylor (I) (Kate Veatch)

Ben Stiller (White Goodman) en Christine Taylor (I) (Kate Veatch)

Delen op facebook
Dodgeball
Nederlandse première: 23-9-2004
Verenigde Staten, 2004, 92 min,
Wanneer het sportcentrum van een groep vrienden in financiële problemen verkeert, moeten ze een manier vinden om een overname door GloboGym - een landelijk opererende fitnessketen - tegen te gaan. De vrienden besluiten mee te doen met het trefbalkampioenschap, waarmee grote bedragen zijn te winnen... alleen heeft geen van allen trefbal gespeeld en is dé concurrent uitgerekend het superteam van GloboGym.

bijzonderheden

<i>Dodgeball</i> is het Amerikaanse woord voor trefbal. Tijdens de opnames maakte Ben Stiller in één sene maar liefst drie camera's kapot, en sloeg zijn echtgenote (Christine Taylor, die de rol speelt van Kate Veatch) in haar gezicht...

Aanloop

Speelfilmdebuut van regisseur Rawson Marshall Thurber (USA, 1975). Acteur Rip Torn speelde ook in films als You're A Big Boy Now (1966), The Man Who Fell to Earth (1976), Men in Black II (2002) en Welcome to Mooseport (2004).

Dodgeball - Bioscopen, Tijden & Tickets

Dodgeball in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Red Hour Films

Cast & Regisseur