compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Empire of Light

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatieAngst

Pitch van Empire of Light

Empire of Light filmstill

Empire of Light filmstill

Delen op facebook
Empire of Light
Nederlandse première: 6-4-2023
Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, 2022, 115 min,

In Empire of Light wordt een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema vertelt, gesitueerd in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig. Op een bijzondere wijze vinden Hilary en Stephen geluk en blijdschap bij elkaar in een tijd dat raciale politiek, film en muziek met elkaar botsen.

Bekijk bij:

meJaneDisney+

Empire of Light trailer en bijzonderheden

De film is de eerste keer dat Sam Mendes een film regisseerde op basis van een scenario dat hij zelf had geschreven. Al zijn andere films, waaronder zijn eerste schrijfkrediet 1917 (2019), werden geregisseerd op basis van scripts van andere scenarioschrijvers.
Toby Jones speelde eerder al een filmtechnicus: in de Berberian Sound Studio (2012) van Peter Strickland, hij was daar een geluidsspecialist.

Trailer van Empire of LightBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Empire of Lighthttps://i1.ytimg.com/vi/cx4Ta9yZVEE/hqdefault.jpg2022-08-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film herenigt regisseur Sam Mendes ook met de Academy Award-winnende cameraman Roger Deakins - ze maakten eerder samen 1917 (2019), Skyfall (2012), Revolutionary Road (2008) en Jarhead (2005).

Empire of Light - Bioscopen, Tijden & Tickets

Empire of Light in de bioscoop

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.


Synopsis distributeur

Empire of Light speelt zich af in een Engelse badplaats in het begin van de jaren tachtig en is een krachtig en aangrijpend verhaal over menselijke connectie en de magie van cinema, geregisseerd door Oscarwinnaar Sam Mendes. In Empire of Light schittert een sterrencast, onder leiding van Oscarwinnaar Olivia Colman, BAFTA-winnaar Micheal Ward, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow, Crystal Clarke, Toby Jones en Oscarwinnaar Colin Firth. The film is geproduceerd door Sam Mendes and Pippa Harris’ Neal Street Productions, in samenwekring met Searchlight Pictures.

Productiemaatschappij: Neal Street Productions, Searchlight Pictures

Cast & Regisseur

Colin Firth

Mr. Ellis
Monica Dolan

Rosemary Bates
Sam Mendes

Regisseur