compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Hidalgo

***00
Waardering: 3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweld

Pitch van Hidalgo

Hidalgo 1

Hidalgo 1

Delen op facebook
Hidalgo
Nederlandse première: 8-4-2004
Verenigde Staten, 2004, 136 min,

1890. De halfbloed Sioux-Indiaan Frank Hopkins is postbode te paard en neemt af en toe deel aan races. Dan wordt hij door een Arabische sjeik uitgedaagd om mee te doen aan een gevaarlijke race - die tot voor kort enkel toegankelijk was voor Arabische paarden. Zijn tegenstanders zien de komst van Hopkins en zijn paard Hidalgo echter niet zitten en werken hem langs alle kanten tegen.

bijzonderheden

Dit project verhuisde net voor de start van de productie van Universal Pictures naar Disney. De film had een budget van $90 miljoenen is opgenomen in onder andere Marokko, Montana, Zuid-Dakota en Mexico. Het paard uit de film is na de opnamen gekocht door acteur Viggo Mortensen, voor wie de film het eerste echte stervehikel is. De Deens-Amerikaanse acteur speelde in 'The Lord of the Rings' de rol van Aragorn, de nobele nomade die voorbestemd is koning te worden. Het enorme succes van de trilogie maakte Mortensen tot wereldster.
In Amerika ontstond enige controverse rond de film, die door Disney wordt geafficheerd als 'het waargebeurde verhaal van Frank Hopkins'. Onderzoek wees uit dat er nooit een jaarlijkse Ocean of Fire-race heeft bestaan, Hopkins' moeder geen Sioux was, hij nooit in Wounded Knee is geweest, niet voor Buffalo Bill heeft gewerkt en president Roosevelt nooit kan hebben ontmoet...
'Hidalgo' is de eerste Hollywood-productie waarin Omar Sharif sinds decennia weer een rol speelt.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Joe Johnston regisseerde ook "Honey, I Shrunk the Kids (1989), "The Rocketeer" (1991), "The Pagemaster" (1994), Jumanji (1995), October Sky (1999) en "Jurassic Park 3" (2001). Viggo Mortensen debuteerde in "Witness" en speelde de rol van Aragorn in "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring". Omar Sharif werd beroemd met films als "Lawrence of Arabia", "Doctor Zhivago" en "Funny Girl".

Recensies van Hidalgo

Hidalgo - Bioscopen, Tijden & Tickets

Hidalgo in de bioscoop

Wil je Hidalgo zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


1890. Frank Hopkins (Mortensen) is postbode te paard en hij neemt af en toe deel aan races. Dan wordt hij door een Arabische sjeik uitgedaagd om mee te doen aan een gevaarlijke race.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Casey Silver Productions, Hidalgo Productions, Touchstone Pictures

Cast & Regisseur