compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
Film van de week!
MENU

Hoogtijdagen

Voor alle leeftijden

Pitch van Hoogtijdagen

Hoogtijdagen filmstill

Hoogtijdagen filmstill

Delen op facebook
Hoogtijdagen
Nederlandse première: 19-8-2021
Nederland, 2021, 90 min,

In Hoogtijdagen wordt het verhaal van het Kola-schiereiland, in het noordwesten van Rusland, boven de poolcirkel, waar na de revolutie van 1917 ontgonnen werd. Het gebied kende gloriedagen van de oude, optimistische generatie en hun verbrijzelde idealen. Een gebied dat zwaar te lijden heeft onder de mijnbouw en over een jonge generatie die er vooral weg wil.

Hoogtijdagen trailer en bijzonderheden

Van een gehucht met een handvol houten huizen werd Moermansk de hoofdstad van het noordpoolgebied. Vanwege de strategische ligging aan de Barentszzee met de bases van de noordelijke vloot en de nucleaire onderzeeërs, is het schiereiland zwaar gemilitariseerd.

Trailer van HoogtijdagenBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Hoogtijdagenhttps://i1.ytimg.com/vi/WJu3UjN6BLw/hqdefault.jpg2020-11-30
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Meester filmmaker Ben van Lieshout is een van de bekendste documentaire makers van Nederland, hij maakte eerder
Snelweg NL (2019), Inventory of the Motherland (2012) en De Muze (2007), hij is overigens vaak in Rusland geweest en heeft vaker planologische missers als onderwerp.

Hoogtijdagen - Bioscopen, Tijden & Tickets

Hoogtijdagen in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Hoogtijdagen zien? Koop of huur de film hier:Het Kola-schiereiland werd sinds het begin van de Russische revolutie is verkend en ontgonnen, wat diepe sporen heeft nagelaten in het landschap en in de hoofden van mensen.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De idealistische intenties waarmee vanaf het begin van de Russische revolutie het Kola schiereiland is ontgonnen hebben diepe sporen nagelaten, in het landschap en in de geest van mensen. De film vertelt over de hoogtijdagen van de oude, optimistische generaties en hun gefnuikte idealen; vertelt over een gebied dat zwaar te lijden heeft onder de mijnbouwindustrie en over een jonge generatie die vooral weg wil. In het verval vindt de film ook schoonheid en relativering, en tekenen van veerkracht van gewone mensen.

Productiemaatschappij: SNG Film / Studio Nieuwe Gronden, Van Lieshout Filmproductions

Cast & Regisseur