compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
Film van de week!
MENU

Judas and the Black Messiah

***1/20
Waardering: 3.8/5
Mogelijk schadelijk tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik

Pitch van Judas and the Black Messiah

Judas and the Black Messiah filmstill

Judas and the Black Messiah filmstill

Delen op facebook
Judas and the Black Messiah
Nederlandse première: 17-6-2021
Verenigde Staten, 2021, 127 min,

In Judas and the Black Messiah wordt de interesse van de FBI gewekt wanneer de jonge charismatische activist Fred Hampton voorzitter wordt van de afdeling Illinois van de Black Panther Party. Het bureau rekruteert een infiltrant.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Judas and the Black Messiah trailer en bijzonderheden

De film won twee Oscars in 2021 (Beste Bijrol Daniel Kaluuya en Beste Originele Filmmuziek), het is ook de eerste film van uitsluitende zwarte producenten die genomineerd werd in de categorie Beste Film.

Trailer van Judas and the Black MessiahBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Judas and the Black Messiahhttps://i1.ytimg.com/vi/sSjtGqRXQ9Y/hqdefault.jpg2021-02-15
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur Shaka King's tweede speelfilm sinds "Newlyweeds" (2013), zijn speelfilmdebuut.
Acteur Daniel Kaluuya maakte naam in Queen & Slim (2019), Black Panther (2018), Widows (2018), Get Out (2017) en Sicario (2015).
Keith Stanfield speelde eerder in Knives Out (2019), The Girl in the Spider's Web (2018), Get Out (2017), Straight Outta Compton (2015) en Selma (2014).

Judas and the Black Messiah - Bioscopen, Tijden & Tickets

Judas and the Black Messiah in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Judas and the Black Messiah zien? Koop of huur de film hier:


Amazon Prime Video

William O'Neal wordt gerekruteerd door de FBI en infiltreert in de Illinois-afdeling van de Black Panther Party om informatie te verzamelen over voorzitter Fred Hampton.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden.

FBI-informant William O’Neal (LaKeith Stanfield) infiltreert in de Black Panther Party van Illinois met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Daniel Kaluuya), in de gaten te houden. Beroepscrimineel O’Neal schept er genoegen in om niet alleen de Black Panthers om de tuin te leiden, maar ook zijn contactpersoon, FBI-agent Roy Mitchell (Jesse Plemons). Terwijl zijn politieke invloed toeneemt, wordt Hampton verliefd op mede-revolutionair Deborah Johnson (Dominique Fishback). Ondertussen worstelt O’Neal met zijn geweten. Zal hij partij kiezen voor de goede kant, of zal hij Hampton en de Black Panthers verraden, zoals hem wordt opgedragen door FBI-directeur J. Edgar Hoover (Martin Sheen)?Judas and the Black Messiah is geïnspireerd op echte gebeurtenissen en werd geregisseerd door Shaka King, die daarmee zijn studiospeelfilm-regiedebuut maakte. De film is een project van King en zijn medescenarist Will Berson, gebaseerd op een treatment van Kenny Lucas & Keith Lucas en Berson & King. King, die veel heeft samengewerkt met filmmaker Ryan Coogler (Black Panther, Creed, Fruitvale Station), pitchte de film voor Coogler en Charles D. King (Just Mercy, Fences”, die de film samen met Shaka King produceren. De uitvoerend producenten zijn Sev Ohanian, Zinzi Coogler, Kim Roth, Poppy Hanks, Ravi Mehta, Jeff Skoll, Anikah McLaren, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth, Ted Gidlow en Niija Kuykendall.

Productiemaatschappij: Bro, MACRO, Participant

Cast & Regisseur

Keith Stanfield

Bill O'Neal
Daniel Kaluuya

Fred Hampton
Martin Sheen

J. Edgar Hoover
Jesse Plemons

Roy Mitchell
Dale Coffman

FBI Agent (uncredited)
Shaka King

Regisseur
Judas and the Black Messiah poster

Nieuws over Judas and the Black Messiah