compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 16-9 t/m 22-9
Film van de week!
MENU

L'Atelier

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 6 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

Pitch van L'Atelier

Matthieu Lucci (Antoine)

Matthieu Lucci (Antoine)

Delen op facebook
L'Atelier
Nederlandse première: 2-8-2018
Frankrijk, 2017, 114 min,

Tijdens een schrijvers-workshop voor jongeren, in een voorstadje van Marseille, ontpopt een jongen, die tijdens de hele cursus als stoorzender functioneert, zich ineens als een briljante schrijver. Of is het een massamoordenaar die zijn testament opstelt?

L'Atelier trailer en bijzonderheden

De film is gefilmd met meerdere camera's tegelijk, in tegenstelling tot de gebruikelijke met één camera, een techniek die Cantet ook al toepaste Entre les murs (2008).
Cantet en Campillo hadden al 1999 het idee om een film te maken over radicalisering.

Trailer van L'AtelierBekijk de trailer en de beste filmstills van de film L'Atelierhttps://i1.ytimg.com/vi/zzrO-ieT2oU/hqdefault.jpg2018-06-21
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Regisseur en scenario-schrijver Laurent Cantet won in 2008 een Palme d’Or voor Entre les murs (2008). Meervoudig co-scenarist met Cantet, Robin Campillo debuteert in 2017 als regisseur met de film 120 battements par minute (2017).

L'Atelier - Bioscopen, Tijden & Tickets

L'Atelier in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je L'Atelier zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Tijdens een schrijvers-workshop voor jongeren ontpopt een jongen zich ineens als een briljante schrijver, of is het een massamoordenaar die zijn testament opstelt?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

L' Atelier is een confronterend portret over een jongen die houvast zoekt in de moderne wereld

L' Atelier is een confronterend portret over een jongen die houvast zoekt in de moderne wereld. Van de maker van Gouden Palm Winnaar Entre les murs. De film werd geselecteerd voor Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes. Het is zomer in La Ciotat, een vervallen havenstad in de buurt van Marseille. Onder leiding van de bekende auteur Olivia is een schrijfworkshop opgezet voor een groep jongeren, waarbij ze samen een misdaadthriller gaan schrijven. Één van hen, Antoine zoekt steeds de grenzen op en provoceert, wat de workshop verstoort en de andere cursisten irriteert. Wanneer Antoine een gewelddadige moordscene schrijft, lijkt hij de moordenaar iets te goed te begrijpen. Ondanks de afkeer die Olivia voelt voor de opvattingen van Antoine wil ze begrijpen wat hem drijft.

Productiemaatschappij: Angoa (support), Archipel 35, Blaq Out (in association with), Canal+ (participation), Centre National de la Cinématographie (CNC) (in pa, Ciné+ (participation), Diaphana Films (in association with), France 2 Cinéma (co-production), France Télévisions (participation), Playtime (in association with), Procirep (support), Région Provence-Alpes-Côte d'Azur (participation), Soficinéma 13 (in association with)

Cast & Regisseur