compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 19 12-5 t/m 18-5
Film van de week!
MENU

Le redoutable

***1/20
Waardering: 3.5/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

Pitch van Le redoutable

Louis Garrel (Jean-Luc Godard)

Louis Garrel (Jean-Luc Godard)

Delen op facebook
Le redoutable
Nederlandse première: 18-1-2018
Frankrijk, 2017, 107 min,

De filmmaker Jean-Luc Godard wordt tijdens een filmproject verliefd op een 17-jarige actrice. Terwijl hij zich vol overgave stort in de revolutie van '68. Dit stelt hun huwelijk danig op de proef.

Le redoutable trailer en bijzonderheden

Godard is zelf niet zo blij met deze film: hij noemde het een 'stom, achterlijk idee'.

Trailer van Le redoutableBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Le redoutablehttps://i1.ytimg.com/vi/cUyI1MGKmbU/hqdefault.jpg2017-12-14
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De film is gebaseerd op de memoires 'One Year After' van de actrice in kwestie, Anne Wiazemsky.

Le redoutable - Bioscopen, Tijden & Tickets

Le redoutable in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Synopsis distributeur

Parijs 1967. Jean-Luc Godard (o.a. À Bout de Souffle, Le Mépris), de belangrijkste cineast van zijn generatie, werkt aan zijn film La Chinoise met de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd en gelukkig. Met de studentenprotesten op straat lijkt de revolutie dichterbij dan ooit. Godard transformeert van gevierd filmmaker tot activistische maoïst. Even onbegrepen als onbegrijpelijk. Langzamerhand vervreemd hij van Anne en zijn publiek.
Met Le Redoutable brengt regisseur Michel Hazanavicius (The Artist) een ode aan Jean-Luc Godard en de nouvelle vague. Acteur Louis Garrel (Mon Roi, Saint Laurent) geeft op fenomenale wijze gestalte aan de ontreddering van Godard. Actrice Stacy Martin (Nymphomaniac 1 & 2) maakt van Anne zijn muze en klankbord, maar uiteindelijk spreekt ook zij zijn taal niet meer. Le Redoutable werd geselecteerd voor de officiële competitie van het Cannes filmfestival.

Productiemaatschappij: Cinema, Cohen Media Group, Digital District, France 3 Cinéma, Les Compagnons du Cinéma, Région Ile-de-France, Setkeeper, StudioCanal, Thunderbird Releasing

Cast & Regisseur

Berenice Bejo

Michèle Rosier
Louis Garrel

Jean-Luc Godard
Stacy Martin

Anne Wiazemsky
Michel Subor

Vieux monsieur au restaurant