compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU

Le redoutable

***1/20
Waardering: 3.5/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Le redoutable

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

biografie, drama, filmhuis, komedie

Wil je Le redoutable zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 1 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Biografie over de filmmaker Jean-Luc Godard (Louis Garrel), die als man van middelbare leeftijd trouwt met Anne Wiazemsky, een 17-jarige actrice. De culturele revolutie van '68 stelt hun huwelijk danig op de proef. Gebaseerd op de memoires van Wiazemsky.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen


Synopsis distributeur
Parijs 1967. Jean-Luc Godard (o.a. À Bout de Souffle, Le Mépris), de belangrijkste cineast van zijn generatie, werkt aan zijn film La Chinoise met de veel jongere actrice Anne Wiazemsky. Ze zijn verliefd en gelukkig. Met de studentenprotesten op straat lijkt de revolutie dichterbij dan ooit. Godard transformeert van gevierd filmmaker tot activistische maoïst. Even onbegrepen als onbegrijpelijk. Langzamerhand vervreemd hij van Anne en zijn publiek.
Met Le Redoutable brengt regisseur Michel Hazanavicius (The Artist) een ode aan Jean-Luc Godard en de nouvelle vague. Acteur Louis Garrel (Mon Roi, Saint Laurent) geeft op fenomenale wijze gestalte aan de ontreddering van Godard. Actrice Stacy Martin (Nymphomaniac 1 & 2) maakt van Anne zijn muze en klankbord, maar uiteindelijk spreekt ook zij zijn taal niet meer. Le Redoutable werd geselecteerd voor de officiële competitie van het Cannes filmfestival.