compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 26 30-6 t/m 6-7
Film van de week!
MENU

Les valseuses

***1/20
Waardering: 3.5/5

Going Places

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

Pitch van Les valseuses

Miou-Miou (Marie-Ange) en Isabelle Huppert (Jacqueline)

Miou-Miou (Marie-Ange) en Isabelle Huppert (Jacqueline)

Delen op facebook
Les valseuses
Nederlandse première: 11-7-2019
Frankrijk, 1974, 115 min,

Twee criminelen lopen doelloos hun neus achterna, een spoor van vernieling achter zich latend. Ze ontmoeten Marie-Ange, die het duo bemoederd, maar ondertussen haar eigen doel heeft.

Les valseuses trailer en bijzonderheden

Bertrand Blier regisseerde de boekverfilming van de roman die hij zelf schreef.

De titel betekent letterlijk 'ballen'.

Trailer van Les valseusesBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Les valseuseshttps://i1.ytimg.com/vi/1L0ZVcme9XA/hqdefault.jpg2019-06-20
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Blier regisseerde eerder "If I Were a Spy".

Les valseuses - Bioscopen, Tijden & Tickets

Les valseuses in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Les valseuses zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Twee criminelen laten een spoor van vernielingen na, driftig op zoek naar bevrediging van hun lusten en de verstoring van de Franse burgerorde. Ze ontmoeten Marie-Ange, die het duo bemoederd.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

In Les valseuses braken Gérard Depardieu en Patrick Dewaere door als brutale criminelen, die Frankrijk afschuimen op zoek naar vertier, en zich vermaken met diefstal en beroving, mishandeling en aanranding.

Bertrand Bliers bekendste film is een toonbeeld van de 'vrijheid blijheid'-moraal van de jaren zeventig, toen alles kon en niets moest (behalve seks). Isabelle Huppert is in de ontregelende zedenkomedie te zien als vrijgevochten tiener, in een van haar eerste rollen. In Les valseuses braken Ge?rard Depardieu en Patrick Dewaere door als brutale criminelen, die Frankrijk afschuimen op zoek naar vertier, en zich vermaken met diefstal en beroving, mishandeling en aanranding. Provocatie, terreur en misogynie zijn de anarchistische antihelden niet vreemd, getuige de voortdurende vernedering van het meisje van lichte zeden gespeeld door Miou-Miou. Na een teder me?nage-a?-trois met een eenzame vrouw, een ex-gevangene (Jeanne Moreau) lijken de jongens volwassener geworden.

Productiemaatschappij: C.A.P.A.C., S.N. Prodis, Universal Pictures

Cast & Regisseur