compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 28 11-7 t/m 17-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Les valseuses > Detailinformatie

Les valseuses

***1/20
Waardering: 3.5/5

Going Places

Detailinformatie over de film Les valseuses

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldSeksGrof taalgebruikDiscriminatie

drama, komedie

Meer info voor de echte fans

Met

Jeanne Moreau
Jeanne Moreau
Jeanne Pirolle
Miou-Miou
Miou-Miou
Marie-Ange
Gérard Jugnot
Gérard Jugnot
Holyday-Maker with Family
Michel Peyrelon
Michel Peyrelon
The Doctor
Brigitte Fossey
Brigitte Fossey
Woman in the train

Met de stem van

Claude Piéplu
Claude Piéplu
Récitant de la bande-annonce

Ook met

Jacques Chailleux (Jacques Pirolle), Rita Maiden (La dame du restaurant), Christian Alers (Jacqueline's father Henri), Gilles Ségal, Marco Perrin (Supermarket inspector), Sylvie Joly (La propriétaire de la belle voiture blanche), Bruno Boëglin, Eva Damien (Doctor's wife), Marie Kéruzoré, Christiane Muller (Jacqueline's mother), Michel Pilorgé (Man on the motorscooter), Jean Sylvère, Claude Vergnes (Merlan)

Productie

Productie-
maatschap-
pijen

C.A.P.A.C., S.N. Prodis, Universal Pictures
Synopsis distributeur
In Les valseuses braken Gérard Depardieu en Patrick Dewaere door als brutale criminelen, die Frankrijk afschuimen op zoek naar vertier, en zich vermaken met diefstal en beroving, mishandeling en aanranding.

Bertrand Bliers bekendste film is een toonbeeld van de 'vrijheid blijheid'-moraal van de jaren zeventig, toen alles kon en niets moest (behalve seks). Isabelle Huppert is in de ontregelende zedenkomedie te zien als vrijgevochten tiener, in een van haar eerste rollen. In Les valseuses braken Ge?rard Depardieu en Patrick Dewaere door als brutale criminelen, die Frankrijk afschuimen op zoek naar vertier, en zich vermaken met diefstal en beroving, mishandeling en aanranding. Provocatie, terreur en misogynie zijn de anarchistische antihelden niet vreemd, getuige de voortdurende vernedering van het meisje van lichte zeden gespeeld door Miou-Miou. Na een teder me?nage-a?-trois met een eenzame vrouw, een ex-gevangene (Jeanne Moreau) lijken de jongens volwassener geworden.