compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
Film van de week!
MENU

Lingui

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDiscriminatieAngst

Pitch van Lingui

Lingui filmstill

Lingui filmstill

Delen op facebook
Lingui
Nederlandse première: 25-8-2022
België, Duitsland, Frankrijk, Tsjaad, 2021, 87 min,

In Lingui ontdekt Amina — een praktiserende moslima — dat haar 15-jarige dochter Maria zwanger is en het kind wil aborteren. Ze belanden in een onmogelijke situatie in een land waar abortus wettelijk en moreel wordt veroordeeld.

Bekijk bij:

Lingui trailer

Trailer van LinguiBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Linguihttps://i1.ytimg.com/vi/aPHPLnm7y5E/hqdefault.jpg2022-07-24
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Lingui - Bioscopen, Tijden & Tickets

Lingui in de bioscoop

Wil je Lingui zien? Koop of huur de film hier:Amina — een praktiserende moslima — ontdekt dat haar 16-jarige dochter Maria zwanger is en het kind wil aborteren.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Als alleenstaande moeder werd Amina verstoten door haar familie en de gemeenschap. Wanneer haar vijftienjarige dochter Maria zwanger blijkt te zijn en het absoluut niet wil houden, wacht haar nog een zwaarder lot dan Amina zelf: in het Islamitische Tsjaad staat op abortus immers een zware straf. Moeder en dochter hebben geen andere keuze dan zichzelf te helpen en een beroep te doen op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.
Lingui, the Sacred Bonds is een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een beklijvende manier aansnijdt. Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn prachtig geschoten film een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren. Lingui werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van Cannes en werd internationaal lovend ontvangen.

Productiemaatschappij: Beluga Tree (co-production), Canal+ (participation), Canal+ International (co-production), Centre du Cinéma et de l'Audiovisuel de la Fédérat, Centre national du cinéma et de l'image animée (CN, Ciné+ (participation), Cinémage 4 (in association with), CNC, Coopération Belge au Développement (support), Film- und Medienstiftung NRW (support), Goï Goï Productions, Indéfilms 8 (in association with), Made In Germany Filmproduktion (co-production), Pili Films, Proximus (co-production), TV5MONDE (participation)