compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 19-5 t/m 25-5
Film van de week!
MENU

Loving Vincent

****0
Waardering: 4/5
Mogelijk schadelijk tot 9 jaarGeweldAngst

Pitch van Loving Vincent

Loving Vincent filmstill

Loving Vincent filmstill

Delen op facebook
Loving Vincent
Nederlandse première: 26-10-2017
Polen, Verenigd Koninkrijk, 2017, 95 min,

Als Vincent van Gogh zelfmoord pleegt zijn velen verbaasd. Zo ook Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode. Hij reist af maar Auvers om het mysterie rond zijn dood te ontrafelen. De mensen die hij ontmoet hebben ieder hun eigen verhaal over Vincent.

Bekijk bij:

Amazon Prime Video

Loving Vincent trailer en bijzonderheden

Deze film is opgebouwd uit 65.000 frames, geschilderd door meer dan honderd kunstenaars in dezelfde technieken die Vincent van Gogh gebruikte.

Trailer van Loving VincentBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Loving Vincenthttps://i1.ytimg.com/vi/HpF6tosX7us/hqdefault.jpg2017-10-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

De acteur Dougloas Booth stond model voor Armand Roulin. Hij was ook te zien in Noah, The Riot Club en Jupiter Ascending.

Loving Vincent - Bioscopen, Tijden & Tickets

Loving Vincent in de bioscoop

Synopsis distributeur

Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).

Productiemaatschappij: 25 Film, A2, Adler Entertainment, Bohemia MP, BreakThru Productions, Centrum Technologii Audiowizualnych, La Belle Company, Odra Film, Silver Reel, Trademark Films

Cast & Regisseur

Jerome Flynn

Dr. Gachet
Douglas Booth

Armand Roulin
Robert Gulaczyk

Vincent Van Gogh
Saoirse Ronan

Marguerite Gachet
Chris O'Dowd

Postman Roulin
Hugh Welchman

Regisseur

Nieuws over Loving Vincent