compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 42 17-10 t/m 23-10
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Loving Vincent

Loving Vincent

****0
Waardering: 4/5
Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGeweldAngst

animatie, biografie, drama, filmhuis, misdaad

Pitch van Loving Vincent
Loving Vincent filmstill
Loving Vincent filmstill
Delen op facebook
Loving Vincent
Nederlandse première: 26-10-2017
Groot-Brittannië, Polen, 2017, 95 min,
Als Vincent van Gogh zelfmoord pleegt zijn velen verbaasd. Zo ook Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode. Hij reist af maar Auvers om het mysterie rond zijn dood te ontrafelen. De mensen die hij ontmoet hebben ieder hun eigen verhaal over Vincent.
trailer en bijzonderheden over Loving Vincent
Deze film is opgebouwd uit 65.000 frames, geschilderd door meer dan honderd kunstenaars in dezelfde technieken die Vincent van Gogh gebruikte.
Aanloop van Loving Vincent
De acteur Dougloas Booth stond model voor Armand Roulin. Hij was ook te zien in Noah, The Riot Club en Jupiter Ascending.
BioscoopAgenda van Loving Vincent

Loving Vincent in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).