compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 48 30-11 t/m 6-12
Film van de week!
MENU

Matthias et Maxime

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch van Matthias et Maxime

Xavier Dolan (Maxime)

Xavier Dolan (Maxime)

Delen op facebook
Matthias et Maxime
Nederlandse première: 25-6-2020
Canada, 2019, 119 min,

In Matthias et Maxime worden twee vrienden het centrum van gefluister wanneer zij elkaar voor een korte studentenfilm kussen. Ook zij gaan twijfelen aan hun voorkeuren, hun band en hoe nu verder met de toekomst. Matthias is toch niet gay? En waarom moet Maxinen per se naar Australië.

Bekijk bij:

CinemembermeJane

Matthias et Maxime trailer en bijzonderheden

De film werd voor tal van festivals genomineerd — waaronder Cannes filmfestival 2019 — en won de Gouden Karper Internationale filmprijs 2020 voor Xavier Dolan als favoriete acteur.

Trailer van Matthias et MaximeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Matthias et Maximehttps://i1.ytimg.com/vi/8k72amjhiik/hqdefault.jpg2020-01-16
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Speelfilmdebuut van Gabriel D'Almeida Freitas, een acteur die al opviel door gastrolletjes in tv-series.
Xavier Dolan speelde eerder in Les amours imaginaires (2010) en Bad Times at the El Royale (2018) en als regisseur is hij onder meer bekend van Les amours imaginaires, Mommy (2014) en de muziekvideo "Adele: Hello" (2015).

Matthias et Maxime - Bioscopen, Tijden & Tickets

Matthias et Maxime in de bioscoop

Wil je Matthias et Maxime zien? Koop of huur de film hier:


meJane Cinemember

Een vriendengroep komt onder spanning wanneer twee jeugdvrienden voor een korte film elkaar een kus geven. Matthias is toch niet gay?Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Matthias en Maxime maken deel uit van een hechte vriendengroep die, nu ze allen de dertig naderen, uit elkaar begint te vallen. Maxime, wiens leven een stuk minder soepel verlopen is dan dat van de ambitieuze advocaat Matthias, besluit zijn geluk te gaan zoeken in Australië. In de dagen voor zijn vertrek komen er echter onverwachte emoties boven als ze tijdens een feest worden gestrikt voor een kusscène in een project van een filmstudent. De kus wekt gevoelens op waar ze zich geen raad mee weten en veroorzaakt een dramatische kloof tussen de vrienden als gevolg. Om verder te kunnen gaan, zullen ze moeten beslissen wat ze van elkaar én voor zichzelf in het leven willen.

Productiemaatschappij: Sons of Manual