compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Oliver Sacks: His Own Life

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch van Oliver Sacks: His Own Life

Delen op facebook
Oliver Sacks: His Own Life
Nederlandse première: 12-8-2021
Verenigde Staten, 2019, 94 min,

In Oliver Sacks: His Own Life wordt een terugblik gegeven over de neuroloog en schrijver Oliver Sacks. Sack deelt intieme details over zijn gevechten met drugsverslaving, homofobie en een medische instelling die zijn werk pas decennia later accepteerde.

Bekijk bij:

meJaneAmazon Prime Video

Oliver Sacks: His Own Life trailer en bijzonderheden

Deze is gemaakt tijdens de laatste maanden van het leven van Oliver Sachs, maar bevat ook foto's en beelden uit zijn vroegere jaren en zijn werkzame leven als neuroloog en wetenschapper.

Trailer van Oliver Sacks: His Own LifeBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Oliver Sacks: His Own Lifehttps://i1.ytimg.com/vi/Wvk4u-N6PIc/hqdefault.jpg2021-07-29
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Oliver Sack was een veelvuldig verfilmde schrijver Awakenings (1990), At First Sight (1999) en "The Music Never Stopped" (2011).

Oliver Sacks: His Own Life - Bioscopen, Tijden & Tickets

Oliver Sacks: His Own Life in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Oliver Sacks: His Own Life zien? Koop of huur de film hier:


meJane Amazon Prime Video

Portret van neuroloog Oliver Sacks.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Een aangrijpend en bijzonder fascinerend portret van en over Oliver Sacks en zijn mateloze, avontuurlijke leven. Hij is 's werelds beroemdste neuroloog; een bijzonder innemende, onconventionele en briljante wetenschapper die ook in Nederland door legendarische optredens in programma’s als Wim Kayzer’s Een Schitterend Ongeluk en Hier is… Adriaan van Dis bijzonder geliefd werd. Dat er überhaupt iets van hem terecht kwam, blijkt niet minder dan een wonder. Deze wijze, vrolijke dokter was een groot deel van zijn leven, zoals zijn collega het bondig verwoordt, ‘a supreme fuck-up’. Een buitenstaander die, worstelend met zijn seksualiteit en zijn uitbundige, en vaak ook extreme gedrag, wel meerdere levens lijkt te hebben geleefd. Zijn levensverhaal is minstens zo ongerijmd en krankzinnig als de bijzondere ziektegeschiedenissen van zijn patiënten, waar hij zo beroemd mee werd. Denk bijvoorbeeld aan zijn boek De man die zijn vrouw voor een hoed hield of de boekverfilming Awakenings met Robin Williams als Oliver Sacks. Niemand kon beter observeren en had een groter inlevingsvermogen dan hij. “Hij was de Hubble telescoop van de neurology” aldus Temple Grandin. Op eenentachtigjarige leeftijd, met nog een half jaar te leven, vertelt hij nog één keer een wonderbaarlijke levensgeschiedenis. Die van hemzelf. Over een sprankelende, mateloze man, met een geest als een uitdijend heelal, voor wie niets of niemand te vreemd was, en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur. Een ontroerend uniek verhaal over een tedere unieke man.

Productiemaatschappij: Steeplechase Films, Vulcan Productions