compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 14 8-4 t/m 14-4
Film van de week!
MENU

Piter

***1/20
Waardering: 3.8/5
Voor alle leeftijden

Pitch

De film is een portret van de Russische stad Sint Petersburg en enkele van haar inwoners in een tijd van historische transitie.
Delen op facebook
Piter
Nederlandse première: 9-9-2004
Nederland, 2004, 79 min,

bijzonderheden

Volgt het dagelijkse leven van zeven inwoners van de stad Sint Petersburg. Hoewel de uiterlijke verandering van het stadsbeeld sinds het begin van de perestrojka als eerste in het oog springt, is de verandering van binnenuit, van de mensen zelf, het meest ingrijpend geweest. Terwijl de camera de contrastrijke dagelijkse levens volgt, komen we terecht in de schimmige wereld van de revolutie, de oorlog en de grijze Brezjnev-jaren erna en dansen mee op de dreunende 'rave' muziek van de jongere generatie.

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Jessica Gorter (1969) studeerde in 1994 af aan de NFTVA in Amsterdam. Sindsdien werkt ze als filmregisseur (Ferryman Across the Volga) en editor. Met haar broer Frank richtte ze het productiebedrijf Filimonfilm op. Frank Gorter (1972) studeerde compositie en muziektechnologie aan de academie in Utrecht. Hij werkt als componist en editor.

Piter - Bioscopen, Tijden & Tickets

Piter in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Piter zien? Koop of huur de film hier:


We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


De film is een portret van Sint Petersburg en enkele van haar inwoners in een tijd van historische transitie. Maakt de balans op, vijftien jaar na het begin van de perestrojka.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Filimon Film

Cast & Regisseur