compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 1-6 t/m 7-6
Film van de week!
MENU

Ray & Liz

***1/20
Waardering: 3.3/5
Mogelijk schadelijk tot 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

Pitch van Ray & Liz

Delen op facebook
Ray & Liz
Nederlandse première: 28-2-2019
Verenigd Koninkrijk, 2018, 108 min,

Een fotograaf herbezoekt zijn armoedige jeugd in de verlopen gemeentelijk flats buiten Birmingham. Hij en zijn broer gaan de confrontatie aan met hun alcoholische ouders Ray en Liz op zoek naar verzoening.

Bekijk bij:

Cinemember

Ray & Liz trailer en bijzonderheden

De film is een autobiografisch portret van de jeugd van de fotograaf ten tijde van Tatcher.
Won de Locarno juryprijs, prijs voor experimentele films in Montreal Festival of New Cinema, Grote prijs Batumi International ArtHouse Film en Goeden Alexander Thessaloniki International Film Festival.

Trailer van Ray & LizBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Ray & Lizhttps://i1.ytimg.com/vi/W4XvWvWhpJI/hqdefault.jpg2019-02-04
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Debuut speelfilm van kunstenaar en fotograaf Richard Billingham, die eerder een short-versie van deze film maakte als een 33 minuten durende kunstinstallatie, van waar uit een crowd-funding project werd gestart voor de film.

Ray & Liz - Bioscopen, Tijden & Tickets

Ray & Liz in de bioscoop

Wil je Ray & Liz zien? Koop of huur de film hier:


Cinemember

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Fotograaf Richard Billingham herbezoekt zijn armoedige jeugd in de verlopen gemeentelijk flats buiten Birmingham. Er volgt een confrontatie zijn alcoholische ouders Ray en Liz.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

De Brit Richard Billingham is gelauwerd fotograaf, kunstenaar en docent. In Ray & Liz reconstrueert hij in subliem beeld en met wrange humor drie episodes uit de jeugd die hij doorbracht in de grauwe woonblokken buiten Birmingham. Ondanks alle armoede en troosteloosheid vindt hij compassie voor zijn naasten en schoonheid in zijn herinneringen. “Deze film gaat over mijn familie. Mijn vader Raymond is alcoholist. Hij gaat niet graag naar buiten en drinkt meestal home brew. Mijn moeder Elizabeth drinkt niet, maar ze rookt de hele tijd. Ze houdt van huisdieren en snuisterijen. Ze trouwden in 1970 en vlak daarna werd ik geboren”.

Productiemaatschappij: Jacqui Davies, Severn Screen (in association with)