compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 24 13-6 t/m 19-6
WEB | mobiel
X-Men: Dark Phoenix - Film van de week!
MENU
Home > Films > Ray & Liz

Ray & Liz

***1/20
Waardering: 3.3/5
Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarDrugs en alcoholmisbruik

drama, filmhuis

Pitch van Ray & Liz
Ray & Liz: Ella Smith (Liz) en Justin Salinger (Ray)
Ray & Liz: Ella Smith (Liz) en Justin Salinger (Ray)
Delen op facebook
Ray & Liz
Nederlandse première: 28-2-2019
Groot-Brittannië, 2018, 108 min,
Een fotograaf herbezoekt zijn armoedige jeugd in de verlopen gemeentelijk flats buiten Birmingham. Hij en zijn broer gaan de confrontatie aan met hun alcoholische ouders Ray en Liz op zoek naar verzoening.
trailer en bijzonderheden over Ray & Liz
De film is een autobiografisch portret van de jeugd van de fotograaf ten tijde van Tatcher.
Won de Locarno juryprijs, prijs voor experimentele films in Montreal Festival of New Cinema, Grote prijs Batumi International ArtHouse Film en Goeden Alexander Thessaloniki International Film Festival.
Aanloop van Ray & Liz
Debuut speelfilm van kunstenaar en fotograaf Richard Billingham, die eerder een short-versie van deze film maakte als een 33 minuten durende kunstinstallatie, van waar uit een crowd-funding project werd gestart voor de film.
BioscoopAgenda van Ray & Liz

Ray & Liz in de bioscoop

Synopsis distributeur
De Brit Richard Billingham is gelauwerd fotograaf, kunstenaar en docent. In Ray & Liz reconstrueert hij in subliem beeld en met wrange humor drie episodes uit de jeugd die hij doorbracht in de grauwe woonblokken buiten Birmingham. Ondanks alle armoede en troosteloosheid vindt hij compassie voor zijn naasten en schoonheid in zijn herinneringen. “Deze film gaat over mijn familie. Mijn vader Raymond is alcoholist. Hij gaat niet graag naar buiten en drinkt meestal home brew. Mijn moeder Elizabeth drinkt niet, maar ze rookt de hele tijd. Ze houdt van huisdieren en snuisterijen. Ze trouwden in 1970 en vlak daarna werd ik geboren”.