Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 17-5 t/m 23-5
WEB | mobiel
Film van de week
MENU
Home > Films > Red Sparrow

Red Sparrow

***00
Waardering: 3/5
Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldSeksGrof taalgebruik

thriller

Pitch van Red Sparrow
Red Sparrow: Matthias Schoenaerts (Vanya Egorov) en Jennifer Lawrence (Dominika Egorova)
Red Sparrow: Matthias Schoenaerts (Vanya Egorov) en Jennifer Lawrence (Dominika Egorova)
Red Sparrow
Nederlandse première: 1-3-2018
Verenigde Staten, 2017, 140 min,
Dominika Egorova wordt tegen haar wil opgeleid tot superspion die haar lichaam moet gebruiken als wapen. Haar eerste doelwit is een CIA-agent, maar ze gaan steeds meer voor elkaar voelen, waardoor zowel de VS als Rusland in gevaar komen.
Genoeg van reclame? Klik hier!
trailer en bijzonderheden over Red Sparrow
Aanvankelijk zou Darren Aronofsky de film regisseren, vervolgens kwamen David Fincher en Rooney Mara in beeld. In 2015 nam de Oostenrijkse regisseur Francis Lawrence de taak op zich.
Aanloop van Red Sparrow
Jennifer Lawrence is onder meer bekend van The Hunger Games. Ze is de best betaalde actrice van dit moment. De Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts en de Nederlandse actrice Thekla Reuten spelen ook in deze film.
BioscoopAgenda van Red Sparrow

Red Sparrow in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.
Synopsis distributeur
Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigd Jennifer Lawrence met ‘Hunger Games’-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenearts en Thekla Reuten.