compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 45 7-11 t/m 13-11
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Salaam Bombay!

Salaam Bombay!

***1/20
Waardering: 3.8/5

drama

Pitch van Salaam Bombay!
Een jongen groeit temidden van andere zwerfkinderen op in de straten van Bombay. Hij probeert de 500 roepies bijeen te schrapen die nodig zijn voor de terugkeer naar zijn dorp. Zijn pogingen te ontsnappen aan het uitzichtsloze bestaan worden voortdurend gedwarsboomd door de harde wereld van prostitutie en drugs.
Delen op facebook
Salaam Bombay!
Frankrijk, Groot-Brittannië, India, 1988, 113 min,
bijzonderheden over Salaam Bombay!
Debuutfilm van Mira Nair. De realistische film werd grotendeels met niet-professionele acteurs en op locatie opgenomen en won verschillende internationale prijzen.
Aanloop van Salaam Bombay!
Mira Nair (India, 1957) studeerde Sociologie en Theater aan de universiteit van New Delhi en Harvard, Verenigde Staten. Ze begon haar filmcarrière bij de beroemde documentairemaker D.A. Pennebaker in 1979. Sindsdien regisseerde en produceerde ze een groot aantal documentaires en speelfilms.
BioscoopAgenda van Salaam Bombay!

Salaam Bombay! in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Salaam Bombay! zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 2 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Jongen groeit op in de straten van Bombay, waar hij probeert te ontsnappen aan het uitzichtsloze bestaan.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen