compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 39 28-9 t/m 4-10
Film van de week!
MENU

Shella Record - A Reggae Mystery

Pitch van Shella Record - A Reggae Mystery

Delen op facebook
Shella Record - A Reggae Mystery
Nederlandse première: 11-11-2021
2020, 87 min,

Documentaire over een verdwenen reggae-zangeres die qua stem in de categorie van Billie Holiday of Amy Whinehouse valt. De filmmaker probeert obsessief te ontdekken wat er met de zangeres is gebeurd en huurt uiteindelijk zelfs prive-detectives in.

Shella Record - A Reggae Mystery trailer en bijzonderheden

De Canadese DJ, platenverzamelaar en filmmaker Chris Flanagan op zoek naar Shella Record, een vergeten Jamaicaanse reggaezangeres wiens prachtige stem te horen is op 'Jamaican Fruit of African Roots', een van King Tubby's meest dramatische dubs uit de jaren 70.

Jamaican Fruit of African Roots is de lang verloren gewaande vocale versie van een van King Tubby's meest dramatische dubs uit de jaren 70. Het werd nooit uitgebracht in Jamaica, maar was onderdeel van een obscure compilatie uit de midden jaren 70 die alleen in kleine hoeveelheden in Toronto werd uitgebracht. De krachtige stem van het nummer kwam van de onbekende Jamaicaanse zangeres, Sheila Rickards aka Shella Record.

Trailer van Shella Record - A Reggae MysteryBekijk de trailer en de beste filmstills van de film Shella Record - A Reggae Mysteryhttps://i1.ytimg.com/vi/Y1Blu432P28/hqdefault.jpg2021-11-09
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Filmmaker Chris Flanagan maakte eerder de korte docu Ruff & Tuff - Stranger Cole's Toronto Roots (2018).

Shella Record - A Reggae Mystery - Bioscopen, Tijden & Tickets

Shella Record - A Reggae Mystery in de bioscoop

De bioscoopprogramma's in Nederland lopen van donderdag tot en met woensdag. De programma's van de nieuwe speelweek worden uiterlijk dinsdag bekend gemaakt.

Wil je Shella Record - A Reggae Mystery zien? Koop of huur de film hier:Documentaire over een verdwenen reggae-zangeres die qua stem in de categorie van Billie Holiday of Amy Whinehouse valt.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series