compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 05 2-2 t/m 8-2
Film van de week!
MENU

Simon

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch

Over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Delen op facebook
Simon
Nederlandse première: 30-9-2004
Nederland, 2003, 100 min,

bijzonderheden

De hoofdrollen worden gespeeld door Cees Geel en Marcel Hensema (De Grot). Tijdens de opnames zijn enkele straten in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt 'terug in de tijd' gezet. Openingsfilm van het Nederlands Filmfestival 2004 en tevens de Nederlandse inzending voor de 'Oscars' (2005).

We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

Aanloop

Eddy Terstall (1964) studeerde politicologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn creatieve loopbaan in de reclamewereld en maakte in 1992 zijn eerste lange speelfilm Transit. Sindsdien schreef en regisseerde hij succesvolle speelfilms als Hufters & Hofdames, Rent-A-Friend en De Boekverfilming, waarvoor zijn vaste actrice Nadja Hüpscher een Gouden Kalf ontving.

Simon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Simon in de bioscoop

Wil je Simon zien? Koop of huur de film hier:


NETFLIX

We hebben de volgende (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de vriendschap tussen de oerhetero Simon en de homofiele student Camiel. Ze gaan samen op vakantie naar Thailand, waar hun vriendschap zwaar op de proef wordt gesteld.Meer films online, op DVD / BR


Disney+

Amazon Prime Video

Films en seriesFilms en series

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Spaghetti Film BV

Cast & Regisseur

Nieuws over Simon