compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 12-12 t/m 18-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Simon

Simon

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeksGrof taalgebruik

Pitch

Over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar twaalf jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn.
Delen op facebook
Simon
Nederlandse première: 30-9-2004
Nederland, 2003, 100 min,

bijzonderheden

De hoofdrollen worden gespeeld door Cees Geel en Marcel Hensema (De Grot). Tijdens de opnames zijn enkele straten in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt 'terug in de tijd' gezet. Openingsfilm van het Nederlands Filmfestival 2004 en tevens de Nederlandse inzending voor de 'Oscars' (2005).

Aanloop

Eddy Terstall (1964) studeerde politicologie en sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij begon zijn creatieve loopbaan in de reclamewereld en maakte in 1992 zijn eerste lange speelfilm Transit. Sindsdien schreef en regisseerde hij succesvolle speelfilms als Hufters & Hofdames, Rent-A-Friend en De Boekverfilming, waarvoor zijn vaste actrice Nadja Hüpscher een Gouden Kalf ontving.

Simon - Bioscopen, Tijden & Tickets

Simon in de bioscoop

Wil je Simon zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Over de vriendschap tussen de oerhetero Simon en de homofiele student Camiel. Ze gaan samen op vakantie naar Thailand, waar hun vriendschap zwaar op de proef wordt gesteld.Meer films op DVD / BR

DVD algemeenBol.com pixel

Synopsis distributeur

Productiemaatschappij: Spaghetti Film BV

Cast & Regisseur

Nieuws over Simon