compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmsterren > Eddy Terstall

Eddy Terstall

Eddy Terstall: films, nieuws

 
Biografie van Eddy Terstall
Eddy Terstall
© (c) Arjo Frank/biosAgenda.nl
Eddy Terstall is een Nederlands regisseur en schrijver die waarschijnlijk het meest bekend is van de succesvolle film Simon.

Voordat Terstall in 1992 debuteerde met de film 'Transit', studeerde hij sociologie en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij wil zich ook compleet gaan wijden aan de politiek, maar daarvoor wilde hij zijn drieluik over de dood, seksualiteit en de rechtstaat afronden.

Dit drieluik begon hij met Simon in 2004, over de laatste levensjaren van een kankerpatiënt. Daarop volgde in 2007 SEXtet, met de rode draden liefde, seks en satire. Als afsluiter kwam in oktober 2008 Vox Populi uit. Hierin richt Terstall zich inderdaad op de politiek en vooral op de achterkamerpolitiek.

Terstall had aangekondigd dat hij zich kandidaat zou stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2007 voor de PvdA. Deze verkiezingen werden echter vervroegd naar 2006 en toen had hij er nog geen tijd voor.

Terstall schrijft alle scenario's voor zijn films zelf. Naast 'Transit', Simon, SEXtet en Vox Populi maakte hij Hufters & Hofdames (1996) over een seksmaniak (de hufter) en een degelijke man (de hofdame); 'Rent a Friend' (2000), een satire op al het huren en verhuren van goederen anno 2000; Terstall stelt de vraag hoe het is om jezelf als vriend te verhuren voor een ander en hij maakte samen met Jaap van Eyck Flirt (2005) over relaties en vreemdgaan.
Trivia over Eddy Terstall
Singel 39 trailer
Eddy Terstall werkt vaak samen met Daan Ekkel, Marc van Uchelen en Rifka Lodeizen.

Terstall won met zijn film Simon vier Gouden Kalveren.

Hij staat bekend om zijn gebruik van laconieke personages die constant in geestige one-liners praten. Terugkerende onderwerpen in zijn films zijn relaties, seks, vriendschap en voetbal.
Eddy Terstall In het nieuws
De affiche van de International Audience Award van Shortcutz.

Nederlandse korte films gaan de wereld over

Berlijns publiek oordeelt als eerste over korte Nederlandse films

5-12-2017 Zeven Nederlandse korte films gaan de wereld over in een verkiezing voor de International Audience Award van Shortcutz Amsterdam, waar een grote geldprijs aan verbonden is. Eerste halte is Berlijn op 6 december.

Shortcutz: Exist

20-2-2017 De documentaire Exist was de maandwinnaar van Shortcutz in september 2016. In de film wordt een vluchteling uit Syrië gevolgd tijdens zijn eerste wandeling in Nederland.

Daniël Boissevain in nieuwe Eddy Terstall

21-9-2015 Daniël Boissevain zal de hoofdrol gaan spelen in Alberta, de nieuwe film van Eddy Terstall. De film zal net als zijn voorganger Meet Me in Venice een roadmovie zijn.

Eddy Terstall, Copyright 2011 ArjoFrank

'Ik wilde visueel uitpakken'

In gesprek met Eddy Terstall

2-7-2015 Vanaf 2 juli draait Meet Me In Venice, de nieuwe film van Eddy Terstall in première. BiosAgenda sprak met Terstall over het thema van de film, zijn hoofdrolspeelster en hoe je aan een gratis filmset komt.

Speelweek 27: nu in de bioscoop

1-7-2015 Wist je dat de meeste bioscopen in Nederland airco hebben tegenwoordig? Dat was vroeger wel anders. Een hele goede reden om naar de bioscoop te gaan! Er komen 10 nieuwe films uit en de film van de week is Minions.

<  1234  >
Laatste filmnieuws
Eddy Terstall Feiten
regisseur, scenarioschrijver
Geboren 20-4-1964
Eddy Terstall is een Nederlands regisseur en schrijver die waarschijnlijk het meest bekend is van de succesvolle film Simon.
BiosAgenda.nl op Facebook, Twitter en Google+
88 films in Den Haag deze week
88 films in Den Haag deze weekDe laatste filmvertoning in Den Haag is vanavond om 22:35 uur.
Voor de complete en actuele biosagenda in JOUW STAD zit je goed bij Biosagenda.nl